Închide meniul

Pep Guardiola a fost la un pas să devină selecţionerul Braziliei! De ce au picat negocierile în ultimul moment

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 18 noiembrie 2022, 18:55

Pep Guardiola a fost la un pas să devină selecţionerul Braziliei! De ce au picat negocierile în ultimul moment

Pep Guardiola,

Pep Guardiola, în timpul unui meci pentru Manchester City/ Profimedia

Pep Guardiola a fost la un pas să devină selecţionerul Braziliei! Actualul manager de la Manchester City ajunsese la un acord cu oficialii sud-americani, însă totul a picat în ultimul moment, salariul cerut de catalan fiind unul colosal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pep Guardiola o pregăteşte pe Manchester City din vara lui 2016. Managerul catalan a scris istorie pe banca „cetăţenilor”, alături de care a devenit campion în Premier League de patru ori.

Pep Guardiola, la un pas să devină selecţionerul Braziliei

Vicepreşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal a dezvăluit că Pep Guardiola ar fi fost de acord să preia echipa naţională a Braziliei. Francisco Novelleto a declarat că negocierile au picat în momentul în care managerul catalan a cerut un salariu de 24 de milioane de euro, acesta fiind greu de plătit de Federaţia selecţionatei sud-americane. Totul s-a întâmplat în urmă cu trei ani, cu un an înaintea Campionatului Mondial din Rusia.

„În urmă cu trei ani, l-am contactat pe Guardiola, am vorbit cu agentul său. A fost de acord să antreneze naţionala Braziliei. Cu toate acestea, salariul său de 24 de milioane de euro… un coleg aproape că a făcut infarct!

I-am sugerat un un salariu normal, de 2 milioane de euro. El a sugerat 24, fără să punem la număr şi bonusurile, pentru că el ar fi trebuit să-şi părăsească ţara pentru a veni în Brazilia, şi astfel ar fi putut cere 30 de milioane de euro„, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Braziliei de Fotbal, citat de 90min.com.

Reclamă

Pep Guardiola mai are contract cu Manchester City până la finalul sezonului. Trofeul mult râvnit pe care managerul catalan nu l-a câştigat pe banca „cetăţenilor” este Liga Campionilor. În acest sezon, campioana din Premier League este calificată în optimile celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, acolo unde va întâlni Leipzig.

De cealaltă parte, naţionala Braziliei este una dintre favoritele Campionatului Mondial din Qatar, campionat ce va debuta pe 20 noiembrie. După turneul final, selecţionerul Tite va părăsi banca sud-americanilor, iar un înlocuitor nu a fost încă numit.

Lionel Messi a dat cărțile pe față: „Guardiola a făcut mult rău fotbalului!”

Lionel Messi a dat cărțile pe față, în momentul în care a fost întrebat cine este cel mai bun antrenor cu care a colaborat de-a lungul carierei. Starul argentinian l-a nominalizat, fără să stea pe gânduri, pe Pep Guardiola, fostul său tehnician de la Barcelona din perioada 2008-2012.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi spune că antrenorul spaniol, aflat în prezent la cârma lui Manchester City, a produs „daune” fotbalului deoarece foarte mulți tehnicieni din întreaga lume au vrut să-i copieze stilul și tacticile fabuloase. Iar acest lucru a complicat lucrurile, consideră fostul căpitan al Barcelonei.

„Pep Guardiola a făcut mult rău fotbalului. Părea atât de simplu încât toată lumea a vrut să-l copieze. Mai târziu am întâlnit o mulțime de «Guardiola» și așa vă dați seama de ceea ce a realizat.

Fără îndoială, este cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată, are ceva special. Modul în care vede lucrurile, felul în care pregătește meciurile și cum comunică cu jucătorii”, a spus Lionel Messi, citat de sport.es.

Lionel Messi a oferit un interviu, după ce s-a reunit cu lotul Argentinei, în vederea pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Qatar. Una dintre întrebările primite de mijlocaș a fost cea legată de cel mai bun antrenor alături de care a lucrat în cariera sa.

„L-am avut aproape pe Guardiola și am înțeles ce a reușit să facă. Fără îndoială, este cel mai bun antrenor cu care am lucrat, are ceva special, mai ales în felul în care urmărește meciurile, în felul în care le pregătește și în ceea ce transmite jucătorului”, a declarat Lionel Messi, conform Clarin.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 21:15 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off 20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă 20:46 Luca Andronache, jucătorul revelaţie al lui Gică Hagi! „Regele” a dat lovitura prin fiul fostului antrenor de la FCSB 20:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos şi Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Probleme pentru Lucescu 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! Vezi toate știrile
Citește și