Închide meniul

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat: „Deja e prea mult! Se alege cantitatea, nu calitatea”. Revolta spaniolului

Alex Masgras Publicat: 15 august 2023, 20:52

Reclamă
Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat: „Deja e prea mult! Se alege cantitatea, nu calitatea. Revolta spaniolului

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City / Profimedia

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat al echipelor de fotbal. Antrenorul lui Manchester City a avut un discurs dur la conferinţa de presă premergătoare Supercupei Europei, acolo unde o va întâlni pe Sevilla miercuri seară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pep Guardiola este de părere că accidentările sunt rezultatul calendarului extrem de încărcat. Spaniolul tocmai l-a pierdut pe Kevin De Bruyne, după ce mijlocaşul belgian s-a accidentat în prima etapă din Premier League, pe terenul lui Burnley.

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat: „Deja e prea mult!”

Antrenorul spaniol a dat exemplul şi altor jucători de top care s-au accidentat în acest debut de sezon. Este vorba despre Thibaut Courtois şi Eder Militao, cei doi jucători ai lui Real Madrid, care s-au accidentat recent.

Guardiola crede că numărul de meciuri este mult mai mare şi s-a plâns şi de partidele din perioada de pregătire, pe care echipele de top trebuie să le dispute în jurul lumii. Mai mult, în 2025, FIFA va introduce noul format al Campionatului Mondial al Cluburilor, care va avea loc în Statele Unite, cu mai multe echipe.

„În prima perioadă de pregătire pe care am avut-o la Barcelona, am avut 25 de zile pentru a pregăti primul meci oficial. Acum ai 4-5 zile. Te fac să te duci în Asia, în Statele Unite, să joci meciuri cu echipe tari, derby-uri, meciuri importante. Iar jucătorii se accidentează şi continuă să se accidenteze pentru că ‘show-ul trebuie să continue’.

Reclamă

Dacă nu mai e Courtois, atunci e înlocuit. Dacă nu mai e Militao, atunci e înlocuit. Dacă nu mai e Kevin, atunci e înlocuit. Se alege cantitatea, nu calitatea.

Liga Campionilor se termină şi jucătorii merg la echipele naţionale timp de două sau trei săptămâni. Anul viitor e şi Campionatul Mondial al Cluburilor, cu 37 de echipe, în Statele Unite. Deja e prea mult”, a declarat Pep Guardiola, înaintea Supercupei Europei cu Sevilla, potrivit mundodeportivo.com.

Pep Guardiola, veşti proaste despre Kevin De Bruyne! Cât va lipsi mijlocaşul belgian al lui Manchester City

Manchester City va juca miercuri seară în Supercupa Europei, cu Sevilla. Înaintea meciului din Grecia, Pep Guardiola nu a venit cu cele mai bune veşti legate de starea lui Kevin De Bruyne.

Reclamă 4 / 0/3

Zilele viitoare, echipa medicală va decide dacă belgianul se va opera sau nu, în urma problemelor de la coapsă, iar Guardiola a anunţat că nu se va putea baza pe acesta în următoarele trei-patru luni.

„Zilele următoare vom decide dacă se va opera sau nu, dar va lipsi câteva luni de pe teren. Va lipsi trei sau patru luni. Accidentarea lui Kevin este o mare lovitură pentru noi, el are câteva calităţi specifice. Îl poţi pierde pentru un meci sau două, dar pentru o perioadă lungă de timp va fi dificil pentr noi. Trebuie să privim înainte.

Avem alternative cu diferite calităţi, diferite talente. Este o altă oportunitate, viaţa îţi oferă asta. Sunt sigur că vor profita de asta”, a declarat Pep Guardiola, înaintea partidei din Supercupa Europei cu Sevilla, potrivit dailymail.co.uk.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și