Închide meniul

Pierluigi Collina, reacție deosebit de dură în cazul arbitrului bătut pe teren în Turcia: „Îngrozitor! Trebuie să se facă ceva”

Alex Ioniță Publicat: 13 decembrie 2023, 19:32

Reclamă
Pierluigi Collina, reacție deosebit de dură în cazul arbitrului bătut pe teren în Turcia: Îngrozitor! Trebuie să se facă ceva”

Pierluigi Collina, reacție deosebit de dură în cazul arbitrului bătut pe teren în Turcia

Colaj cu Pierluigi Collina și arbitrul care a fost bătut pe teren / Profimedia

Pierluigi Collina a avut o reacție deosebit de dură în cazul arbitrului bătut pe teren în Turcia. Fostul mare central italian, în prezent șeful arbitrilor de la FIFA, a vorbit despre cazul întâmplat la meciul dintre Ankaragucu și Rizespor, încheiat la egalitate, scor 1-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La capătul acestei partide, centralul Halil Umut Meler a fost lovit de către președintele clubului Ankaragucu, acolo unde este legitimat Olimpiu Moruțan. Centralul a avut nevoie de spitalizare, iar acest caz a scandalizat întreaga lume a „sportului rege”.

Pierluigi Collina, reacție deosebit de dură în cazul arbitrului bătut pe teren în Turcia. Mesajul fostului mare central

Șeful arbitrilor FIFA a avut o vehementă după ce a auzit de cazul lui Halil Umut Meler. Pierluigi Collina a transmis faptul că aceste incidente sunt tot mai comune și că nu ar trebui să se repete în lumea fotbalului. De asemenea, acesta a spus că acțiunea președintelui de la Ankaragucu trebuie sancționată dur.

Totodată, Collina s-a arătat zguduit de imaginea centralului care era lovit de agresori, pe teren, după finalul partidei.

„Este o responsabilitate pentru toți cei care iubesc ‘jocul frumos’ să acționeze și să facă ceva. Înainte de a fi prea târziu, înainte ca acest cancer să ucidă fotbalul. Imaginea lui Halil Umut întins pe jos, protejându-și capul cu mâinile în timp ce era lovit cu picioarele de agresorii săi, precum și imaginea vânătăii de sub ochi sunt îngrozitoare.

Reclamă

Dar și mai îngrozitor este să știm că există mii de arbitri din întreaga lume care sunt abuzați verbal și fizic la nivelurile inferioare ale sportului din întreaga lume, fără ca acele incidente să fie semnalate de mass-media.

Un arbitru nu poate fi bătut din cauza unei decizii pe care a luat-o, chiar dacă este greșită. Mașina lui sau a ei nu poate fi bombardată sau incendiată din cauza unei lovituri de pedeapsă.

Din nefericire, nu este o exagerare, deoarece mașinile bombă și mașinile incendiate sunt ceva ce s-a întâmplat în unele țări, și nu atât de rar”, a spus Pierluigi Collina, citat de CNN.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul bătut pe teren în Turcia, externat

Halil Umut Meler a avut nevoie de spitalizare, după ce a fost bătut la finalul meciului Ankaragucu – Rizespor. Arbitrul s-a ales cu un hematom vizibil pe față, după ce a fost lovit de bașkanul formației la care evoluează Olimpiu Moruțan.

După două nopți petrecute în spital, Halil Umut Meler a fost externat. La ieșirea din spital, arbitrul turc a fost înconjurat de apropiați, dar și de medicul care l-a îngrijit. Acesta a vrut să dea asigurări că starea centralului este una bună, iar hematomul de pe față se va vindeca cu timpul.

Faruk Koca şi alţi cinci atacatori ai arbitrului au fost duşi imediat după meci la audieri. Trei dintre aceştia, inclusiv başkanul clubului, au primit mandat de arestare şi au ajuns la închisoare.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și