Închide meniul

Poți crede? În 129 de ani, Liverpool a avut 20 de antrenori. La Atleti, Gil y Gil a adus 40…

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 19 octombrie 2021, 15:03

Poți crede? În 129 de ani, Liverpool a avut 20 de antrenori. La Atleti, Gil y Gil a adus 40…

Klopp a adunat, la Liverpool, 329 de partide

Hepta

La primele jocuri ale lui FC Liverpool, undeva prin 1892, s-au așezat doi tehnicieni irlandezi, William Edward Barclay, un fel de manager-secretar, și John McKeena, manager-tehnician. Pare greu de crezut dar deși de atunci au trecut 129 de ani, ”cormoranii” au avut numai 19 antrenori, dacă precizăm faptul că Kenny Dalglish a poposit de două ori. Mozaic frumos, dar restrâns: 11 englezi, patru scoțieni, un francez, un spaniol, un băiat din Irlanda de Nord și un german. Cum s-ar spune, scaun electric transformat în paradis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atletico evoluează contra celor de la Liverpool în grupele Ligii Campionilor. Așa, ca o ușoară comparație, la ”plăpumari”, din 1921 (primul an cu tehnician profesionist) și până la ”Cholo” Simeone s-au scurs 76 de tehnicieni, 40 dintre aceștia numai în mandatul președintelui Jesus Gil y Gil, 1987-2003. Tot ca o comparație, cam tot de atunci, din 1920, și până la al doilea descălecat al lui Ancelotti la Real Madrid, la cel mai galonat club din lume au fost angajați 49, iar la Barcelona, din 1912, 47 de antrenori.

În primii 67 de ani de viață, Liverpool a avut nouă antrenori

Corect, la Livepool va exista, întotdeauna, un ”înainte” și un ”după” marele Bill Shankly, antrenorul care a stabilit o bornă pe ”Anfield”, domnind, aici, din 1959 și până în 1974. ”Cred în socialism, dar nu ca ideologie politică, ci ca stil de viață. Adevărata forță stă în puterea colectivă, cu distribuirea egală a beneficiilor. Acestea sunt principiile după care mă inspir atât în viață, cât și în fotbal”, spunea el. După Shankly avea să sosească Bob Baisley, mâna sa dreaptă, cu un parcurs de nouă ani, între 1974 și 1983, astfel că între perioada fotbalului cu helancă și cea modernă cormoranii au dispus doar de doi tehnicieni. Kenny Dalglish a continuat în stilul celor doi, cu trei titluri de campion.

Unica experiență urâtă, din punct de vedere tehnic, a fost Graeme Souness (aprilie 1991 – ianuarie 1994). A urmat Gerard Houllier, la un pas de a-și da viața, în 2001, pentru club. Apoi ”Rafa” Benitez, tehnicianul lui Jerry Gane, cu o Ligă a Campionilor în palamares, alta pierdută, plus locul cinci în topul tehnicienilor cu cele mai multe jocuri în istoria clubului, 350. Probleme mari cu Brandon Rodgers, apoi sosirea lui Klopp, omul care, înainte de terminarea acestui sezon, va trece ”peste” Rafa Benitez ca număr de jocuri.

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și