Închide meniul

Presa internaţională, reacţii copleşitoare după moartea marelui Pele: „Regele a murit!” / „Lumea fotbalului a intrat în prima zi din restul vieţii sale”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 23:38

Reclamă
Presa internaţională, reacţii copleşitoare după moartea marelui Pele: „Regele a murit! / „Lumea fotbalului a intrat în prima zi din restul vieţii sale

Presa internaţională, titluri copleşitoare după moartea lui Pele

Profimedia

Presa internaţională, reacţii copleşitoare după moartea marelui Pele. Întreaga lume plânge după moartea celui care este considerat cel mai mare fotbalist din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Pele a murit la 82 de ani, după o lungă suferinţă. Pele era internat în spital de la finalul lunii noiembrie.

Presa internaţională, reacţii copleşitoare după moartea marelui Pele

Dincolo de lumea fotbalului, care a pierdut, joi, cel mai bun jucător din istoria sa, planeta îl plânge pe unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, scrie lequipe.fr, după decesul lui Pele.

Este sfârşitul unei lumi, au notat jurnaliştii francezi, subliniind că „lumea fotbalului a intrat în prima zi din restul vieţii sale”.

Gazzetta dello Sport a titrat „Fotbalul e în doliu! A murit Pele!”, pentru ca într-un alt titlu să-i aducă un omagiu marelui dispărut: „Pele – regele fotbalului balet sau arta imposibilului: trei Mondiale şi peste o mie de goluri

Reclamă

Marile cotidiene spaniole de sport, AS şi Marca au ieşit cu acelaşi titlu „A murit Pele, Regele fotbalului”, iar englezii de la The Sun au scris: „Regele a murit! Legenda Braziliei, Pele, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a murit la 82 de ani după o grea bătălie cu cancerul”.

Titlul din Tuttosport a fost „Pele, lumea s-a oprit: legenda fotbalului ne-a lăsat la 82 de ani”.

Chiar şi New York Times i-a rezervat ample spaţii Regelui: „Pele, figura globală a fotbalului, a murit la 82 de ani”. Şi BBC a scris despre moartea lui Pele, o „icoană” a sportului, care a transformat fotbalul într-un joc frumos.

Pele, eroul Braziliei! A devenit singurul jucător cu 3 Cupe Mondiale câștigate

În paralel, Pele făcea furori și la naționala Braziliei, alături de care a devenit de 3 ori campion mondial.

Reclamă 4 / 0/3

El a debutat la prima reprezentativă în 1957, iar în anul următor avea deja să scrie istorie pentru țara sa. Cu tânărul Pele în echipă, Selecao a câștigat primul Campionat Mondial al naționalei, în 1958, după un turneu fabulos culminat cu finala împotriva Suediei, scor 5-2. La numai 18 ani, Pele a marcat două goluri în finală și a devenit erou național.

Cu Pele într-o formă extraordinară, Brazilia și-a păstrat titlul de campioană mondială la ediția din 1962. Atunci, Selecao a învins în ultimul act Cehoslovacia, scor 3-1.

Pele a condus Brazilia către al 3-lea trofeu suprem în 1970. La 12 ani de la performanța fabuloasă de la Mondialul din Suedia, eroul Selecao a ridicat din nou prestigiosul trofeu deasupra capului. La turneul final din Mexic, Brazilia a răpus Italia în finală, cu 4-1. Pele a marcat primul gol al meciului de pe Estadio Azteca.

Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale. Recent, Neymar l-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time ai selecționatei sud-americane. Totuși, atacantul lui PSG a avut nevoie de 32 de meciuri în plus pentru a atinge borna fabuloasă stabilită de Pele în urmă cu 51 de ani.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă Vezi toate știrile
Citește și