Închide meniul

Președintele FIFA a ieșit la atac după ce Super Liga Europei a primit undă verde: „Noi am organizat cele mai bune competiții”

Alex Ioniță Publicat: 21 decembrie 2023, 20:52

Reclamă
Președintele FIFA a ieșit la atac după ce Super Liga Europei a primit undă verde: Noi am organizat cele mai bune competiții”

Președintele FIFA a ieșit la atac după ce Super Liga Europei a primit undă verde

Gianni Infantino / Profimedia

Președintele FIFA a ieșit la atac după ce Super Liga Europei a primit undă verde. Gianni Infantino a transmis un mesaj dur, după decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa Super Ligii „nu schimbă nimic”, a declarat Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), citat de AFP. „Din punct de vedere istoric, noi am organizat întotdeauna cele mai bune competiţii din lume şi aşa va fi şi pe viitor”, a asigurat Infantino pe Instagram, potrivit agerpres.ro.

Președintele FIFA a ieșit la atac după ce Super Liga Europei a primit undă verde

Puţin mai devreme, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a minimalizat şi el impactul acestei hotărâri a justiţiei, amintind că ea vizează elemente din regulamentul pentru anul 2021 care sunt acum învechite, întrucât forul fotbalistic european a refăcut complet în 2022 sistemul său de autorizare a competiţiilor private.

Dar Gianni Infantino nu s-a aventurat pe terenul juridic. Competiţiile care au loc sub egida organismelor oficiale sunt destul de atractive pentru a rezista ameninţărilor cu secesiunea, s-a mulţumit el să dea de înţeles.

„Vom continua să oferim cele mai spectaculoase, competitive şi semnificative turnee din lume şi să folosim veniturile noastre pentru a dezvolta fotbalul” prin intermediul unor „programe de solidaritate”, a spus şeful FIFA.

Reclamă

„FIFA va continua pe această cale, ca întotdeauna, în strânsă cooperare cu federaţiile noastre membre, cu confederaţiile şi cu toate părţile implicate din fotbal, în beneficiul exclusiv al sportului nostru – la nivel global. Toţi împreună!”, a conchis Infantino.

Reacţia dură a preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, după decizia istorică a Curţii Europene de Justiţie privind Super Ligii!

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a avut o reacţie dură după ce a aflat decizia Curţii Europene de Justiţie privind Super Liga. Proiectul poate să înceapă, a decis CJUE.

Ceferin a avut un discurs în care a criticat din nou acest proiect. Printre altele, preşedintele UEFA a fost ironic, afirmând că proiectul poate începe cât mai curând, dar cu… doar două echipe!

Reclamă 4 / 0/3

”Această hotărâre nu înseamnă o aprobare sau o validare a așa-numitei Super Ligi. Nu vom încerca să-i oprim. Pot crea ce vor. Sper să înceapă fantasticul turneu cât mai curând. Cu două echipe. Sper că știu ce fac, dar nu sunt sigur de asta. Fotbalul nu e de vânzare! Suntem uniți și ne vom proteja împotriva acestor atacuri. Suntem ofensați!”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, citat de Sky Sports.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și