Închide meniul

Prima măsura luată de șefii Premier League împotriva lui Roman Abramovich. Ce impact are decizia asupra clubului Chelsea

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 martie 2022, 17:14

Prima măsura luată de șefii Premier League împotriva lui Roman Abramovich. Ce impact are decizia asupra clubului Chelsea

Roman Abramovich, patronul lui Chelsea

Profimedia

Premier League a anunţat, sâmbătă, că miliardarul rus Roman Abramovich nu mai este directorul clubului Chelsea. Chiar și așa, echipa londoneză nu va fi afectată de această decizie și va putea în continuare să-și dispute partidele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima măsura luată de șefii Premier League împotriva lui Roman Abramovich

“Ca urmare a impunerii de sancţiuni de către guvernul Marii Britanii, board-ul Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovich din funcţia de director al Chelsea. Decizia nu are impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi a-şi juca meciurile, comform termenilor licenţei emise de guvern, care va expira la 31 mai”, se arată pe site-ul Premier League.

Miliardarul rus, considerat a fi un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost sancţionat de guvernul Marii Britanii şi nu o mai poate vinde pe Chelsea. Acesta primise deja o primă ofertă şi îşi dorea să obţină 3 miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni.

Oligarhului rus i se vor „îngheţa” toate bunurile pe care le are şi urmează să i se interzică să facă afaceri sau să locuiască în Regatul Unit, anunţă thesun.co.uk. Orice profit pe care îl va obţine campioana Europei nu va mai ajunge în conturile lui Abramovich.

Abramovich este unul dintre cei şapte apropiaţi ai lui Vladmir Putin care vor fi sancţionaţi ca urmare a războiului din Ucraina. Finanţatorul lui Chelsea are o avere estimată la 9.4 miliarde de lire sterline.

Reclamă

Roman Abramovich ar fi primit o primă ofertă oficială pentru Chelsea

Un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss a făcut o ofertă de cumpărare a clubului englez Chelsea de la Roman Abramovici, informează AFP.

Scoasă oficial la vânzare, gruparea ar putea fi cumpărată în curând. Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:
Recomandări
  • Prima măsura luată de șefii Premier League împotriva lui Roman Abramovich
  • Ce impact are decizia asupra clubului Chelsea

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
Vezi toate știrile
Citește și