Închide meniul

Rafael van der Vaart, cucerit de fostul său coleg, Cristi Chivu: „Era mai bun decât fundașii care acum valorează 100 de milioane!”

Cosmin Cioboată Publicat: 16 februarie 2023, 8:37 / Actualizat: 16 februarie 2023, 14:20

Rafael van der Vaart, cucerit de fostul său coleg, Cristi Chivu: „Era mai bun decât fundașii care acum valorează 100 de milioane!

Rafael van der Vaart l-a lăudat pe Cristi Chivu

Rafael van der Vaart l-a lăudat pe Cristi Chivu / Profimedia

  • Rafael van der Vaart, cucerit de fostul său coleg, Cristi Chivu
  • „Era mai bun decât fundașii care acum valorează 100 de milioane!”

Rafael van der Vaart a fost cucerit de fostul său coleg, Cristi Chivu. Cei doi au fost coechipieri la Ajax Amsterdam, în perioada 2000-2003, iar olandezul continuă să aibă un respect uriaș față de fostul căpitan al naționalei României. Van der Vaart s-a mutat recent în România pentru a fi alături de soția sa, Estavana Polman, care joacă la echipa de handbal feminin a Rapidului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul star de la Real Madrid și Tottenham s-a acomodat deja în țara noastră și a rămas cu o părere bună despre colegul român pe care l-a avut la Ajax: Cristi Chivu.

Rafael van der Vaart, cucerit de fostul său coleg, Cristi Chivu

Rafael van der Vaart și-a amintit cu drag de perioada în care a împărțit vestiarul cu Chivu, la începutul anilor 2000. Fostul mijlocaș olandez consideră că fostul fundaș român, devenit antrenor la Inter U19, a fost mult mai valoros decât Harry Maguire sau alți jucători din fotbalul modern cotați la sume astronomice.

Reclamă

Van der Vaart și Chivu au fost colegi la Ajax până în 2003, moment în care românul a plecat la AS Roma, în schimbul a 18 milioane de euro.

Patru ani mai târziu, Cristi Chivu a semnat cu Inter, după ce oficialii din Milano au plătit 16 milioane de euro.

Reclamă

„Pe vremuri, trebuia să fii în top. Chivu, spre exemplu, a jucat fantastic la Ajax timp de doi-trei ani şi a ajuns la Roma pentru 18-19 milioane. Era o sumă mare la vremea aceea.

Şi Chivu era mult mai valoros decât Harry Maguire, de exemplu, sau decât alţi fundaşi care valorează acum 90-100 de milioane”, a spus Rafael van der Vaart, potrivit orangesport.ro.

De-a lungul carierei, Rafael van der Vaart a jucat la Ajax, Hamburg, Real Madrid, Tottenham, Real Betis, Midtjylland și Esbjerg. La ultimele două echipe, din Danemarca, olandezul a mers pentru a fi aproape de soția sa, la fel cum se întâmplă și în cazul de față, după ce Estavana Polman a ajuns la Rapid.

Reclamă 4 / 0/3

La naționala Olandei a adunat 109 meciuri și 25 de goluri. A fost vicecampion mondial în 2010.

Rafael Van der Vaart, impresionat de Rapidul lui Adrian Mutu

Rafael van der Vaart a fost impresionat de Rapidul lui Adrian Mutu, deşi a fost prezent pe stadion la meciul pierdut în faţa celor de la FC U Craiova, scor 1-2. Fostul star de la Real Madrid a rămas cu o impresie bună despre nivelul fotbalului românesc.

De asemenea, Van der Vaart a avut numai cuvinte de laudă la adresa fanilor Rapidului.

Van de Vaart este căsătorit cu Estavana Polman, jucătoare de handbal la Rapid. A fost deja la mai multe meciuri să-și susțină partenera și a promis că va veni și la fotbal. S-a ținut de cuvânt!

Mi-a plăcut fotbalul pe care îl practică Rapidul. Din păcate, la ultimul joc a pierdut. Ador fanii echipei, sunt mereu impresionanți. Atmosfera este foarte frumoasă atât la fotbal, cât și la handbal. 

N-am apucat să vorbesc încă cu Adrian Mutu. Cealaltă formație cu care a evoluat Rapidul a practicat un joc foarte bun (n.r. – FCU Craiova). N-aș putea să-mi dau o părere despre fotbalul din România. Abia am văzut o partidă. Cert este că sunt jucători buni”, a spus Rafael van der Vaart.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:13 Al Ain – Al Hilal LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:00. Se anunţă show total în prima semifinală a Ligii Campionilor Asiei 10:00 Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului 9:33 Adina Diaconu – Manika Batra (12:00) şi Elizabeta Samara – Sabine Winter (13:20) vor fi LIVE VIDEO în AntenaPLAY 8:57 „Nu aş face-o pentru nimic în lume!” Primul refuz după ce Rapid a pierdut al 4-lea meci din playoff 8:49 Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!” 8:29 „I se umflă vena la gât când pierde!” Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep: „Poate câştiga Roland Garros!” 8:22 Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, pentru a scoate Rapidul din criză. Ar fi o lovitură de proporții! 7:56 Programul complet al semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Toate meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY 15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu
Liga 1 • 13 apr., 9:06
„Gata, e timpul!” Mircea Lucescu l-a sunat pe Cristi Chivu, care a fost asaltat cu oferte din România. Ce sfat prețios i-a dat
Cristi Chivu, propus la Universitatea Craiova
Liga 1 • 12 apr., 16:48
Cristi Chivu, propus la Universitatea Craiova: „Am luat totul în calcul!”. Variantă de lux pentru Mihai Rotaru
Dan Şucu l-a dorit pe Cristi Chivu la Rapid! De ce a picat totul
Liga 1 • 11 apr., 15:16
Dan Şucu l-a dorit pe Cristi Chivu la Rapid! De ce a picat totul. Ce lovitură au încercat giuleştenii
Transformare spectaculoasă a Adelinei Chivu
Diverse • 7 feb., 16:40
FOTO
Transformare spectaculoasă a Adelinei Chivu. Cât de frumoasă este soția lui Cristi Chivu, la 42 de ani
Cristi Chivu e departe de Liga 1! Anunţul făcut de Marius Niculae
Liga 1 • 31 ian., 12:40
Cristi Chivu e departe de Liga 1! Anunţul făcut de Marius Niculae: „A făcut paşii corecţi în cariera lui”