Închide meniul

Război în Ucraina | Oleksandr Zinchenko, dezamăgit de tăcerea fotbaliştilor ruşi în privinţa războiului: „Poate că sunt speriaţi!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 aprilie 2022, 12:36

Război în Ucraina | Oleksandr Zinchenko, dezamăgit de tăcerea fotbaliştilor ruşi în privinţa războiului: „Poate că sunt speriaţi!

Oleksandr Zinchenko îi cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Oleksandr Zinchenko, în timpul unui meci al lui Manchester City / Profimedia

Fundaşul ucrainean al formaţiei Manchester City, Oleksandr Zinchenko, s-a declarat dezamăgit de tăcerea fotbaliştilor ruşi despre războiul din Ucraina, conform The Guardian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Am prieteni acolo, un cerc redus acum aproape la nimic. Sunt atât de dezamăgit. Oamenii pe care îi cunosc m-au sunat de îndată ce a avut loc invazia, mi-au trimis mesaje: «Îmi pare atât de rău, Alex, dar nu putem face nimic». Sigur că poţi face ceva„, a explicat jucătorul, care a jucat un sezon (2015-2016) la FK Ufa.

În primele zile ale invaziei, Zinchenko afirmase pentru BBC că nu face „altceva decât să plângă”.

Acum, el consideră că fotbaliştii ruşi sau alte personalităţi nu ar avea de suferit dacă ar spune că sunt împotriva războiului.

Dacă tăceţi, înseamnă că susţineţi ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Poate că sunt speriaţi, pentru că reţelele de socializare ruseşti arată imagini cu oameni trimişi la închisoare dacă protestează. Dar luaţi în special fotbaliştii sau orice celebritate puternică: credeţi că vor fi arestaţi dacă toţi postează pe Instagram în acelaşi timp un mesaj care spune: «Suntem împotriva acestui război, trebuie să-l oprim?» Bineînţeles că nu va fi cazul„, a menţionat Zinchenko.

”Plâng tot timpul!” Oleksandr Zinchenko, interviu emoționant

Fundaşul echipei Manchester City, Oleksandr Zinchenko, a acordat un interviu pentru BBC, în care povesteşte cât de greu îi este de când a început războiul din Ucraina, ţara sa natală.

Reclamă

„La miezul nopţii, ora Marii Britanii, soţia mea m-a trezit şi plângea”, a povestit Zincenko, când a fost întrebat despre cum a aflat de evenimente, citat de news.ro. „Am fost şocat. Mi-a arătat videoclipuri, imagini cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Poate cel mai apropiat sentiment este senzaţia că cineva din familia ta moare. Ştii, sentimentul este că te simţi rău în interior. Dar e mai rău”, a spus el.

Zincenko a mai spus că se apucă de plâns atunci când se gândeşte la compatrioţii săi. „Plâng tot timpul. De aproape o săptămână nu am numărat, dar chiar şi când conduc să merg la antrenament, încep să plâng”, a adăugat el.

Fundaşul de la Manchester City a lăudat curajul compatrioţilor săi. „Cunosc oamenii din ţara mea, mentalitatea lor, toţi gândesc la fel. Sunt atât de mândru că sunt ucrainean şi voi fi pentru tot restul vieţii mele. Când vezi cum se luptă oamenii pentru viaţa lor… Ei preferă să moară şi vor muri, dar nu se vor preda”.

Reclamă 4 / 0/3

Oleksandr Zinchenko, mesaj macabru la adresa lui Vladimir Putin

Oleksandr Zinchenko, căpitanul naţionalei Ucrainei, îi doreşte moartea lui Vladimir Putin, într-o postare ştearsă de pe Instagram, după ce Rusia a atacat Ucraina la primele ore ale dimineţii de joi, informează mirror.co.uk. 

Oleksandr Zinchenko a scris că speră că Vladimir Putin va avea parte de „cea mai dureroasă moarte”, cu cea mai mare de suferinţă. 

Jucătorul de 25 de ani l-a făcut pe Putin „mizerie” şi s-a plâns că mesajul său a fost eliminat de reţeaua de socializare. 

„Sper sa crapi de cea mai chinuitoare moarte posibila, mizerie ce ești!”, a fost mesajul complet al lui Zinchenko. 

Indignarea fotbalistului vine după ştirile de joi dimineaţă, conform cărora Rusia a lansat rachete şi bombe asupra unor ţinte de pe teritoriul ucrainean, iar tancurile sale au trecut graniţa cu Belarus pentru invada Ucraina.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și