Închide meniul

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin: „Îl voi suna chiar eu”

Alex Masgras Publicat: 30 ianuarie 2024, 19:24

Reclamă
Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase ale lui Aleksander Ceferin: „Îl voi suna chiar eu

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile "tăioase" ale lui Aleksander Ceferin

Răzvan Burleanu, în timpul unei conferinţe de presă / Captură Antena Sport

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin: Îl voi suna chiar eu”. Zilele trecute, preşedintele UEFA a lansat un atac la adresa unui preşedinte de federaţie europeană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit presei internaţionale, declaraţiile lui Ceferin ar fi fost îndreptate către Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin: Îl voi suna chiar eu”

În ultimele luni, presa din străinătate a anunţat că Răzvan Burleanu este unul dintre posibilii candidaţi la preşedinţia UEFA, care se opune actualului preşedinte.

Ceferin a anunţat zilele trecute, potrivit The Guardian, că există „un clovn de la o federaţie” care vorbeşte cu celelalte federaţii şi consideră că este vorba despre o conspiraţie.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după Comitetul Executiv, Burleanu a recunoscut că există divergenţe între el şi preşedintele UEFA şi că îl va suna pe Ceferin zilele următoare:

Reclamă

„Ar trebui să aveți mare grijă în ceea ce privește sursa. Dacă președintele UEFA ar fi avut vreo nemulțumire în ceea ce privește, cu siguranță m-ar fi sunat. Îl voi suna chiar eu în zilele următoare! Un subiect care a fost pe lista noastră astăzi este poziția României în Congresul de la Paris. Îl voi suna chiar eu și îi vom comunica poziția, imediat ce vom ajunge la o concluzie.

Nu pot comenta declarațiile unei persoane. Zilele viitoare vom avea o discuție. Apoi, în următoarea interacțiune cu jurnaliștii, vă pot declara.

Eu am clarificat faptul că nu am niciun plan de a candida la președinția UEFA. Federația Română de fotbal a fost prima care a anunțat că va vota înaintea lui Blatter. Atunci aveam vreo miză de a fi președintele FIFA?

Reclamă 4 / 0/3

Avem anumite divergențe de opinie, sunt sincer cu dumneavoastră. Că mai avem discuții private, preferăm să rămână în zona privată. O poziție diferită a fost legată de reprimirea echipelor din Rusia. Astfel de discuții au fost și vor mai fi și în viitor. Împărtășim opinii similare pe diferite alte subiecte”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc

Preşedintele FRF a dezvăluit la finalul Comitetului Executiv că a fost aprobată „regula 5+6”. Din sezonul 2024/25, cluburile din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional.

Din sezonul 2025/26, numărul jucătorilor formaţi la nivel naţional va creşte, iar echipele din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel ăuţin 6 jucători la nivel naţional.

Prin această regulă, Răzvan Burleanu susţine că va creşte competivitatea academiilor de fotbal din ţară şi speră la o creştere cât ai mare a bazei de selecţie. Jucătorii care au fost formaţi în afara României, dar sunt elibili pentru naţionala României, vor fi asimilaţi, după un principiu folosit şi la regula U21:

„Pot să vă anunţ cu bucurie că astăzi s-a aprobat o nouă regulă în fotbalul românesc, „regula 5+6”, care îşi propune să încurajeze creşeterea numărului de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru naţionalele României, la nivelul primelor două eşaloane fotbalistice din ţara noastră, precum să contribuim şi la creşterea bazei de selecţie pentru o conectare mai bună la diaspora.

Regula 5+6 se aplică începând din sezonul 2024/25, pentru primele două eşaloane fotbalistice din România, şi presupune ca pe durata unui joc să avem pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional. Din sezonul următor, din vara anului 2025, numărul acestora va creşte la 6.

Pentru a putea să creştem baza de selecţie la care ar putea să aibă acces cluburile din România, jucătorii care sunt formaţi în afara României, dar care sunt elibili naţionalei României, vor fi asimilaţi jucătorilor formaţi la nivel naţional. Este un pricipiu pe care îl folosim şi la regula U21″, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
Vezi toate știrile
Citește și