Închide meniul

Real Madrid – Barcelona 1-3. Gavi, meci colosal în „El Clasico”. Primul trofeu al lui Xavi pe banca Barcelonei. „Catalanii” şi-au umilit marea rivală

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 15 ianuarie 2023, 22:50

Real Madrid – Barcelona 1-3. Gavi, meci colosal în El Clasico”. Primul trofeu al lui Xavi pe banca Barcelonei. „Catalanii şi-au umilit marea rivală

Gavi, un gol si două pase de gol în duelul cu Real Madrid

Profimedia

Real Madrid – Barcelona 1-3. Gavi, meci colosal în „El Clasico”. Noua senzaţie a fotbalului din Spania a reuşit un gol şi două pase decisive. Supercupa Spaniei a fost primul trofeu câştigat de Xavi pe banca celor de la Barcelona.
Barcelona s-a distrat cu Real Madrid în finala Supercupei Spaniei, ce s-a disputat în Arabia Saudită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid a fost de nerecunoscut în super-duelul cu marea rivală. Campioana Spaniei s-a văzut umilită de marea rivală, chiar în finala Supercupei Spaniei. Gavi a deschis scorul din pasa lui Robert Lewandowski. Mijlocaşul Barcelonei s-a revanşat în finalul primei reprize şi i-a pasat decisiv starului polonez.

Gavi şi-a continuat show-ul şi în a doua repriză. Acesta l-a „servit” perfect pe Pedri, care a marcat al treilea gol. Benzema a înscris pentru Real Madrid în prelungirile meciului.

Ambele echipe s-au calificat cu emoții în finală. Real Madrid a trecut la penalty-uri de Valencia, în timp ce Barcelona a eliminat-o pe Real Betis, tot după executarea loviturilor de departajare.

LIVE TEXT Real Madrid – Barcelona 1-3

Min. 90+3: FINAL DE MECI! Barcelona o a învins-o pe Real Madrid şi a câştigat Supercupa Spaniei.

Reclamă

Min. 69: GOOOL Barcelona! Gavi a reuşit a doua pasă decisivă, iar Pedri a marcat al treilea gol al catalanilor.

Min. 45: GOOOL Barcelona! Robert Lewandowski a marcat din pasa lui Gavi. Polonezul, gol şi pasă decisivă.

Min. 33: GOOOL Barcelona! Lewandowski îi pasează cu Gavi, care îl execută pe Courtois.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 18: Ocazie Real Madrid! Benzema reia puţin pe lângă poartă centrarea perfectă a lui Mendy.

Min. 13: Ocazie uriaşă pentru Barcelona. Thibaut Courtois a avut o intervenţie fantastică. A respins şutul lui Robert Lewandowski în bară.

Min. 6: Ocazie Barcelona! Pedri a centrat de pe partea stângă, iar Araujo a ratat incredibil din 3 metri.

Min. 1: A început partida.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy – Modric, Kroos, Camavinga – Valverde, Benzema, Vinicius

Rezerve: Lunin, Luis Lopez, Vallejo, Nacho, Hazard, Asensio, Odriozola, Ceballos, Rodrygo, Mariano, Mario Martin

Antrenor: Carlo Ancelotti

Reclamă

FC Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Kounde, Christensen, Balde – De Jong, Busquets, Gavi – Dembele, Lewandowski, Pedri

Rezerve: Inaki Pena, Ansu Fati, Ferran, Memphis, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, Sergi Roberto, Raphinha, Eric Garcia, Arnau Tenas

Antrenor: Xavi Hernandez

Real Madrid – Barcelona, finala Supercupei Spaniei, LIVE TEXT de la 21:00!

Dacă la Barca nu sunt probleme de lot, madrilenii nu se vor putea baza pe doi fotbaliști importanți. David Alaba și Aurelien Tchouameni nici măcar nu au făcut deplasarea în Arabia Saudită, din cauza unor accidentări la gambă.

Real Madrid – Barcelona, echipe probabile:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy – Kroos, Valverde, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius

Barcelona: Ter Stegen – Kounde, Araujo, Christensen, Balde – F de Jong, Busquets, Pedri – Dembele, Lewandowski, Fati

Ce sume colosale sunt puse în joc la Real Madrid – Barcelona, Supercupa Spaniei

După ce au trecut de semifinale, Real Madrid şi Barcelona şi-au asigurat câte 2,8 milioane de euro. Totodată, echipele care au fost învinse în penultimul act, anume Valencia şi Betis, pleacă din Arabia Saudită cu 1,7 milioane de euro, respectiv 750.000 de euro, anunţă presa din Anglia.

Pe lângă trofeul pus în joc, Real Madrid şi Barcelona îşi pot mări considerabil veniturile. Echipa care se va impune în ultimul act va mai încasa 2 milioane de euro, în timp ce pierzătoarea se va alege cu 1 milion de euro.

Federaţia Spaniolă de Fotbal a cheltuit peste 12 milioane de euro, pentru a organiza Supercupa Spaniei în Arabia Saudită. Contractul este semnat pe o sumă de 40 de milioane de euro pe an, din care se poate scade 5 milioane de euro dacă una dintre Real Madrid şi Barcelona nu se va califica.

Firma care organizează Supercupa Spaniei este deţinută de Gerard Pique, şi încasează anual 10% din contractul stabilit, anume 4 milioane de euro. Restul banilor merge către Federaţia Spaniolă, care îi va redistribui către centrele de copii şi juniori, cât şi către echipele din ligile inferioare.

La evenimentul care se desfăşoară în Arabia Saudită se califică automat campioana Spaniei, câştigătoarea şi finalista din Cupa Regeleui, precum şi locul doi din campionatul Spaniei.

Până acum, în noul format din Supercupa Spaniei s-a impus Real Madrid de două ori, în 2020 şi în 2022, precum şi Athletic Bilbao în 2021.

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și