Închide meniul

Roberto Mancini, mesaj şi pentru Compagno. Ce trebuie să facă atacantul FCSB pentru a fi chemat la naţionala Italiei

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 3 aprilie 2023, 22:27 / Actualizat: 4 aprilie 2023, 14:08

Roberto Mancini, mesaj şi pentru Compagno. Ce trebuie să facă atacantul FCSB pentru a fi chemat la naţionala Italiei

Roberto Mancini, mesaj şi pentru Compagno

Roberto Mancini la naţională / Profimedia Images

Roberto Mancini a transmis un mesaj care îl vizează şi pe atacantul FCSB-ului, Andrea Compagno. Selecţionerul „Squadrei Azzurra” a dezvăluit ce trebuie să facă fiecare atacant pentru a fi chemat la naţionala Italiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrea Compagno are o perioadă foarte bună la FCSB. Atacantul italian a marcat în meciul cu Sepsi şi a ajuns la borna 17 în acest campionat, fiind egalul lui Robert Lewandowski la goluri marcate în sezonul care se află în desfăşurare.

Roberto Mancini, mesaj şi pentru Compagno

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, le-a transmis tuturor atacanţilor italieni, care evoluează în toate campionatele, ce trebuie să facă pentru a fi selecţionaţi în naţionala Italiei.

„Ei (n.r. atacanții) trebuie să se gândească doar la goluri și vor fi chemați. Convocarea tuturor jucătorilor de naționalitate este ceva ce fac toate reprezentivele, deci este o polemică fără logică”, a declarat Roberto Mancini, potrivit digisport.ro.

Andrea Compagno a fost aproape de a fi selecţionat pentru primele meciuri ale Italiei din preliminariile pentru Euro 2024, cu Anglia şi Malta. Compagno a fost pe lista preliminară, dar în cele din urmă Mancini l-a preferat pe Mateo Retegui, atacant născut în Argentina. În vârstă de 23 de ani, Retegui l-a impresionat pe Mancini cu golurile marcate pentru Tigres, formaţie la care este împrumutat de către Boca Juniors. În 36 de meciuri pentru Tigres, Retegui are 26 de goluri.

Reclamă

Compagno, golgheterul Ligii 1. Atacantul italian a ajuns la 17 goluri sezonul acesta

Andrea Compagno a marcat şi în meciul FCSB-ului cu Sepsi, fiind în momentul acesta singurul golgheter al Ligii 1. Compagno a atins borna 17 din 20 de meciuri jucate în acest campionat şi este egalul celebrului Robert Lewandowski la goluri marcate sezonul acesta.

În clasamentul golgheterilor din Liga 1, Compagno este urmat de Marko Dugandzic, atacantul Rapidului având 16 reuşite. Până la meciul Sepsi-FCSB cei doi împărţeau prima poziţie în topul golgheterilor Ligii 1.

Compagno visează să îmbrace tricoul „Squadrei Azzurra” şi să joace în Serie A.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă Mancini l-a preferat pe mai tânărul Retegui în primele meciuri ale Italiei din preliminariile pentru Euro 2024, Compagno nu a rostit nicio critică la adresa acestei decizii. Atacantul lui FCSB are răbdare şi îşi aşteaptă şansa.

Cred că Mancini nu greşeste niciodată. Dacă l-a convocat (n.r. pe Retegui), sigur este un jucător bun. Italia are încredere în Mancini, pentru că a luat Campionatul European. Visul meu este să ajung acolo (n.r. – în Serie A). Drumul este la fel, să te sacrifici, să munceşti”, declara Andrea Compagno.

Italia a început cu stângul această campanie de calificare pentru Euro 2024, în primul meci fiind învinsă, acasă, de către Anglia, scor 1-2. Mateo Retegui a marcat la primul lui meci ca titular în naţionala Italiei (în min. 56), dar nu a fost suficient, englezii adjudecându-şi victoria prin golurile marcate în prima repriză de Declan Rice şi Harry Kane (penalty). Italia nu a reuşit să egaleze chiar dacă în minutul 80 fundaşul englez Luke Shaw a fost eliminat. În al doilea meci al Italiei din aceste preliminarii pentru Euro 2024, „Squadra Azzurra” a învins, în deplasare, cu 2-0 Malta, prin goluri marcate de acelaşi Retegui şi Pessina. În grupa C a preliminariilor Italia ocupă locul 2, după Anglia, cu doar 3 puncte din două partide.

 

 

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și