Închide meniul

Robin Van Persie a devenit antrenor principal! A semnat cu Heerenveen, din prima ligă a Olandei

Alex Ioniță Publicat: 17 mai 2024, 15:22

Reclamă
Robin Van Persie a devenit antrenor principal! A semnat cu Heerenveen, din prima ligă a Olandei

Robin Van Persie a devenit antrenor principal

Robin Van Persie / Profimedia

Robin Van Persie a devenit antrenor principal! Fostul mare atacant a fost numit drept tehnician la formația olandeză SC Heerenveen. Aceasta este prima sa experienţă ca antrenor principal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul atacant de la Arsenal şi Manchester United a semnat vineri un contract pe doi ani pentru a prelua conducerea echipei SC Heerenveen, aflată în prezent pe locul 10 în campionatul olandez.

Robin Van Persie a devenit antrenor principal

Van Persie va avea prima sa experienţă ca principal la Heerenveen la începutul sezonului viitor. Anterior, el a antrenat mai întâi atacanţii, după care echipele de tineret la Feyenoord Rotterdam, clubul la care s-a format.

„SC Heerenveen este un club frumos, cu o tradiţie bogată şi suporteri loiali”, a declarat el într-un comunicat. „Va fi o provocare fantastică să contribui la ambiţiile sportive şi la dezvoltarea clubului în calitate de antrenor principal”, a  mai spus Van Persie, citat de news.ro.

Robin Van Persie și-a încheiat cariera de fotbalist în anul 2019, la Feyenoord. În cariera sa a mai fost legitimat la Arsenal, Manchester United și Fenerbahce.

Reclamă
Reclamă 4

Cea mai bună perioadă, ca jucător, a avut-o în tricoul „tunarilor”. A adunat 278 de meciuri în tricoul echipei din Londra, în care a marcat 132 de goluri și a oferit 56 de pase decisive.

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse!

Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Tânărul a atins o bornă negativă, după ce în sezonul trecut câștiga titlul alături de Farul Constanța.

După un sezon de vis în tricoul actualei campioane a României, Gică Hagi l-a vândut pe Mazilu cu 3 milioane de euro, la Brighton, în Premier League. Oficialii „pescărușilor” au decis să îl împrumute totuși la Vitesse, în Olanda.

Reclamă

Vitesse a dus o luptă crâncenă pentru salvarea de la retrogradare, însă o decizie a dus clubul direct în Liga a 2-a.

Formația lui Adrian Mazilu a primit o penalizare de 18 puncte, din cauza incălcării cerințelor de licență.

După această penalizare, Vitesse are -1 punct, după 30 de meciuri jucate și nu mai are nicio șansă de salvare.

Clubul a decis să nu conteste decizia Federației din Olanda și va juca astfel în eșalonul secund, din sezonul viitor.

,,Este o zi neagră pentru noi, dar asta este realitatea dură. O astfel de sancţiune a fost inevitabilă, dar suntem extrem de mulţumiţi de oportunitatea oferită de a ne putea păstra licenţa actuală şi să revenim la cel mai înalt nivel în celălalt sezon. Dacă atacam decizia cu apel nu am fi câştigat nimic”, a spus Edwin Reijntjes, unul dintre oficialii formației.

Clubul a decis să nu conteste decizia Federației din Olanda.

Echipa la care este împrumutat Adrian Mazilu a fost o prezență constantă în cupele europene, în ultimii ani, și a jucat, consecutiv, timp de 35 de ani în Eredivise.

Pentru Vitesse, Adrian Mazilu a adunat 21 de minute în Ligă și o repriză în Cupa Olandei, fără să reușească vreun gol sau o pasă decisivă.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și