Închide meniul

Roman Abramovich nu vrea să iasă din lumea fotbalului! Oligarhul rus a pus ochii pe o echipă răsunătoare din Spania. Anunțul fabulos venit din Anglia

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 aprilie 2022, 15:16

Roman Abramovich nu vrea să iasă din lumea fotbalului! Oligarhul rus a pus ochii pe o echipă răsunătoare din Spania. Anunțul fabulos venit din Anglia

Roman Abramovich vrea să cumpere Valencia

Profimedia

Roman Abramovich este forțat să renunțe la Chelsea, pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, la ordinul lui Vladimir Putin. Chiar dacă își va încheia aventura în Anglia, oligarhul rus nu va ieși din peisajul fotbalistic. Presa britanică anunță că Abramovich este interesat să cumpere Valencia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roman Abramovich a fost pedepsit aspru de Guvernul Marii Britanii după ce Rusia a început războiul în Ucraina. Considerat unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, patronul lui Chelsea a fost forțat să scoată la vânzare clubul londonez. Acum, oligarhul rus urmărește să cumpere o altă echipă răsunătoare din Europa – Valencia.

Roman Abramovich nu iese din fotbal! Miliardarul rus vrea să cumpere Valencia

Roman Abramovich riscă să plece de la cârma lui Chelsea după 19 ani, fără să primească vreun cent. Averea oligarhului rus s-a „prăbușit” în ultimele săptămâni, din cauza interdicțiilor primite din partea Guvernului britanic și Uniunii Europene.

Abramovich vrea să investească în continuare în fotbal, chiar dacă va pleca de pe Stamford Bridge. Potrivit Mirror, miliardarul rus își dorește să cumpere Valencia, una dintre echipele răsunătoare din La Liga.

Contestat de fani, actualul patron al Valenciei, Peter Liam, încearcă să vândă echipa din Spania. Dezvăluirea a fost făcută de Miguel Zorio, un alt om de afaceri interesat să achiziționeze Valencia.

Reclamă

„Peter Lim a încercat să vândă clubul la Londra cu 250 de milioane de euro și nu a reușit. Ulterior, a sugerat în presa internațională că are două oferte: a mea și a oligarhului rus de la Chelsea. Eu îi spun doar atât. Ori va plăti 50 de milioane de euro anual pentru a compensa pierderile pe care le generează, ori ne vinde nouă. Fie că-i place sau nu.”, a spus Miguel Zorio, citat de metro.co.uk.

Roman Abramovich, forțat să renunțe la Chelsea

3,5 miliarde de euro este prețul de vânzare al lui Chelsea. Roman Abramovich ar urma să cumpere Valencia numai dacă va fi inclus în tranzacția clubului din Londra, pe care îl conduce din 2003.

Anterior s-a zvonit că Abramovich ar fi interesat să cumpere și echipa turcă Goztepe, dar informațiile au fost ulterior dezmințite.

Reclamă 4 / 0/3

În prezent, „liliecii” se află pe locul 9 în La Liga, la 13 puncte sub zona cupelor europene. Valencia este una dintre formațiile răsunătoare din Spania. De-a lungul timpului, trupa pe Mestalla a cucerit 6 titluri de campioană și a ajuns în două finale UEFA Champions League.

Abramovich, „gaură” financiară uriașă din cauza lui Vladimir Putin

Chiar dacă avea o avere estimată la 11,2 miliarde de euro, Abramovich a ajuns să nu își mai poată plăti nici măcar angajații. A ajuns astfel să caute soluții disperate în încercarea de a ieși din impas.

Roman Abramovich și-a implorat prietenii bogați de la Hollywood să-i împrumute câte un milion de dolari pentru a-l menține pe linia de plutire. Cere cu disperare pentru a-și plăti staff-ul, al cărui salariu este de 750.000 de dolari pe săptămână„, anunță thesun.co.uk.

Printre cei pe care i-a contactat se numără regizorul american de film Brett Ratner, dar și familia Rothschild, care are o avere estimată la 20 de miliarde de dolari. Totuși, până acum s-ar fi lovit numai de refuzuri.

Abramovich nu a primit dreptul nici de a vinde pachetul majoritar de acțiuni de la Chelsea, pe care cerea 3 miliarde de euro. A încercat să își „spele” imaginea și a acceptat propunerea Ucrainei de a participa la negocierile de pace. Acolo ar fi fost otrăvit. Jurnalistul de investigaţie Christo Grozev susţine că fostul patron al lui Chelsea a fost intoxicat cu o substanţă nocivă.

Toți specialiștii care au discutat cu membrii delegației, care s-au uitat la fotografii și au examinat personal victimele, au spus că acesta nu a fost un accident. Nu este o intoxicație alimentară, nu este o alergie”, a spus Grozev.

Jurnaliştii britanici au precizat că, după ce ar fi fost otrăvit, Abramovich ar fi orbit pentru câteva ore, în timp ce pielea i se desprindea de pe mâini şi de pe faţă. Asta nu l-a oprit şi, la numai câteva zile distanţă, a zburat la Moscova pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și