Închide meniul

Rudi Voller a dezvăluit cât va sta pe banca naţionalei Germaniei, după demiterea lui Hansi Flick

Alex Masgras Publicat: 12 septembrie 2023, 11:47

Reclamă
Rudi Voller a dezvăluit cât va sta pe banca naţionalei Germaniei, după demiterea lui Hansi Flick

Rudi Voller a dezvăluit cât va sta pe banca naţionalei Germaniei

Rudi Voller / Profimedia

Rudi Voller a dezvăluit cât va sta pe banca naţionalei Germaniei, după demiterea lui Hansi Flick. Fostul selecţioner s-a despărţit de echipa naţională, după înfrângerea din meciul amical cu Japonia, scor 1-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numit selecţioner interimar al Germaniei în locul lui Hansi Flick, Rudi Völler a declarat că meciul cu Franţa, de marţi, de la Dortmund va fi „singurul” său meci, punând capăt discuţiilor privind o eventuală rămânere pe termen lung, relatează AFP.

Rudi Voller a dezvăluit cât va sta pe banca naţionalei Germaniei, după demiterea lui Hansi Flick

„Pentru mine, va fi un singur meci. Este o obligaţie, într-o astfel de situaţie, ca eu să ajut”, a explicat Rudi Völler într-o conferinţă de presă luni, în ajunul amicalului cu francezii, campioni mondiali din 2018 şi vicecampioni mondiali din 2022.

„Este important să găsim un antrenor care să se implice cu sufletul şi inima în această funcţie. Obiectivul meu va fi întotdeauna, oricine ar fi el, să-l ajut în acelaşi mod în care am făcut-o cu Hansi Flick, dar cu rezultate mai bune”, a adăugat Rudi Völler, director sportiv al DFB de la 1 februarie, potrivit news.ro.

Pentru el, găsirea unui antrenor trebuie să se desfăşoare „relativ repede”, având în vedere că următoarea reunire este programată peste trei săptămâni, cu un turneu în Statele Unite, care va începe la 9 octombrie, şi că Euro 2024 pe teren propriu începe peste puţin peste nouă luni, cu meciul de deschidere la Munchen, la 14 iunie 2024.

Reclamă

După umilinţa cu 4-1 în faţa Japoniei, Federaţia Germană de Fotbal a fost nevoită să se despartă de selecţionerul Hansi Flick, o premieră în lunga istorie a instituţiei. Völler a fost numit în fruntea unui trio de antrenori, alături de Hannes Wolf şi Sandro Wagner.

Selecţioner al Germaniei între 2000 şi 2004, Völler a dus Mannschaft în finala Cupei Mondiale din 2002, unde a pierdut cu 0-2 în faţa Braziliei.

Hansi Flick a fost demis de la naţionala Germaniei

Hansi Flick a fost demis din funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Germaniei, duminică, la o zi după înfrângerea cu 1-4 suferit în meciul amical cu Japonia, a anunţat Federaţia Germană de Fotbal (DFB), într-un comunicat, cu nouă luni înaintea EURO 2024, al cărui turneu final va fi găzduit de Germania, transmite AFP.

Reclamă 4 / 0/3

Naţionala de fotbal a Germaniei a fost umilită de Japonia cu scorul de 4-1, sâmbătă seara, la Wolfsburg, într-un meci amical.

Aceasta a fost a patra înfrângere pentru echipa antrenată de Hansi Flick în ultimele cinci partide. Germania nu are decât o victorie, 2-0 cu Peru, şi înfrângeri cu Belgia (2-3), Polonia (0-1), Columbia (0-2) şi acum cu Japonia (1-4), după o eliminare ruşinoasă de la Cupa Mondială din Qatar.

Leroy Sane (18) a marcat singurul gol al Mannschaft-ului, în timp ce pentru „Samuraii albaştri” au înscris Junya Ito (11), Syase Ueda (22), Takuma Asano (90) şi Ao Tanaka (90+2).

Hansi Flick a preluat naţionala Germaniei la 1 august 2021, după EURO 2021, ultimul turneu final cu Joachim Low în postura de selecţioner. La Cupa Mondială din Qatar, Germania a fost eliminată încă din faza grupelor, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2018 din Rusia. La naţionala Germaniei, Hansi Flick a stat pe bancă de 25 de ori. Naţionala a obţinut 12 victorii cu el în postura de selecţioner, 7 rezultate de egalitate şi 6 înfrângeri.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial Vezi toate știrile
Citește și