Închide meniul

S-au anunțat pedepsele după ce suporterii s-au bătut pe teren cu jucătorii la Trabzonspor – Fenerbahce

Alex Ioniță Publicat: 3 aprilie 2024, 19:23

Reclamă
S-au anunțat pedepsele după ce suporterii s-au bătut pe teren cu jucătorii la Trabzonspor – Fenerbahce

S-au anunțat pedepsele după ce suporterii s-au bătut pe teren cu jucătorii la Trabzonspor - Fenerbahce

Bătaia de la Trabzonspor - Fenerbahce / Profimedia

Oficialii din Turcia au anunțat pedepsele, după ce suporterii echipei Trabzonspor s-au bătut pe teren cu jucătorii lui Fenerbahce, la meciul direct. Scenele care au pus fotbalul turc, din nou, într-o lumină proastă nu au rămas nesancționate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul Trabzonspor a primit o sancţiune de şase meciuri cu porţile închise, după ce în luna martie au izbucnit violenţe pe terenul de joc la o partidă cu Fenerbahçe, a anunţat miercuri Federaţia Turcă de Fotbal (TFF).

S-au anunțat pedepsele după ce suporterii s-au bătut pe teren cu jucătorii la Trabzonspor – Fenerbahce

Comisia de Disciplină a TFF a mai dictat suspendări de un meci şi amenzi de câteva sute de euro pentru doi jucători de la Fenerbahçe, fundaşul olandez Jayden Oosterwolde şi portarul Irfan Can Egribayat, notează news.ro.

Jucătorul olandez a fost filmat în timp ce lovea cu piciorul un suporter al lui Trabzonspor care intrase pe teren.

Pe lângă sancţiunea constând în meciurile cu porţile închise, gruparea Trabzonspor a fost amendată cu o sumă totală de aproximativ 90.000 de euro.

Reclamă

Jucătorul nigerian al echipei Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel, care a lovit un fan cu pumnul în faţă, a fost convocat să se prezinte în faţa Comisiei de Disciplină a TFF, dar nu a fost pedepsit deoarece „nu au fost îndeplinite condiţiile pentru o încălcare a regulilor disciplinare”, a precizat forul.

La 17 martie, mai mulţi fani ai Trabzonspor au invadat terenul la fluierul final al unui meci din prima divizie pierdut de echipa lor, în timp ce jucătorii de la Fenerbahçe se bucurau de victorie.

Violenţele care au urmat au provocat reacţii puternice în Turcia, venind la trei luni după un atac violent asupra unui arbitru comis de un oficial de club la finalul unui meci din Süper Lig.

Reclamă 4 / 0/3

Gianni Infantino, şeful FIFA, a condamnat violenţele ca fiind „inacceptabile”.

Treisprezece suporteri ai echipei Trabzonspor au fost arestaţi în urma incidentelor. Cinci au fost plasaţi în arest preventiv.

Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei!

Fenerbahçe vrea să se retragă din campionatul Turciei. Într-un comunicat publicat de clubul din Istanbul a  fost anunţat că echipa  va lua măsuri ferme după ce jucătorii săi au fost atacaţi de suporterii adversari, la victoria cu Trabzonspor.

Consiliul de Administraţie al clubului, care s-a reunit luni, a anunţat că marţi, 2 aprilie, va avea loc o Adunare Generală Extraordinară.

Printre punctele de pe ordinea de zi se numără: „Evaluarea măsurilor care trebuie luate, inclusiv retragerea echipei noastre de fotbal A din Superligă, pe baza evenimentelor care au avut loc în timpul meciului de Superligă disputat în seara de 17 martie 2024 şi a evenimentelor recente din fotbalul turc”, potrivit sursei citate anterior.

Şaptesprezece persoane, dintre care 12 implicate în incidentele de pe teren, au fost arestate după violenţele de duminică, de la finalul meciului de fotbal din Turcia, între Trabzonspor şi Fenerbahçe, scor 2-3.

Pe lângă fanii care au invadat terenul de joc, au fost arestate şi cinci persoane care au îndemnat la violenţă pe reţelele de socializare, a adăugat ministrul.

Reclamă

Fanii echipei Trabzonspor au intrat pe teren şi i-au atacat violent pe jucătorii lui Fenerbahçe, care îşi sărbătoreau succesul. Portarul Dominik Livakovic a fost lovit cu pumnul în faţă în timpul încăierării.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și