Închide meniul

Şahtior – Dinamo Kiev 0-1 | Lecţie de fotbal de la Mircea Lucescu: "Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face"

Antena Sport Publicat: 18 aprilie 2021, 8:30

Şahtior – Dinamo Kiev 0-1 | Lecţie de fotbal de la Mircea Lucescu: "Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face"

ProfimediaImages

Mircea Lucescu e aproape campion în Ucraina

  • Şahtior - Dinamo Kiev 0-1
  • Dinamo Kiev are un avans de 10 puncte în faţa rivalei Şahtior

"Mi-a fost greu să organizez jocul lui Dinamo într-o perioadă atât de scurtă şi să obţin rezultate, dar am reusit. Din punct de vedere uman, îmi este greu să joc împotriva lui Şahtior. Aceasta nu este o răzbunare, este exclus aşa ceva. Nu a existat nicio acţiune spectaculoasă. A existat un joc între două echipe puternice care îşi rezolvau propriile sarcini, fiecare parte avea armele sale în ceea ce priveşte conducerea acestui joc. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştiam că, într-o oarecare măsură, acesta este un meci foarte important, dar şi după Şahtior, avem meciuri foarte grele în deplasare, împotriva celor de la Mariupol, Vorskla, Kolos. Este dificil să nu pierdem şi să câştigăm fiecare meci, iar Şahtior, dacă ar fi câştigat, ar fi putut să se apropie de noi. Vreau să repet încă o dată, azi nu a existat un joc spectaculos. Ne-am organizat foarte bine în apărare. Pe baza experienţei mele, ştiu că titlul se câştigă prin organizare defensivă. 

Şi există două metode de organizare a jocului defensiv. Unul este printr-o pregătire fizică foarte bună, prin latură tactică şi printr-o bună coerenţă între compartimente, care îţi permite să blochezi spaţiile, să păstrezi distanţa şi să te apropii în timp util de jucătorul cu mingea. A doua metodă de organizare a jocului defensiv, pe care am folosit-o la Şahtior, este prin posesie, control foarte bun, atunci când practic nu dai mingea adversarilor tăi. Astăzi a fost un meci în care Şahtior, având jucători foarte abili, puternici individual, a controlat bine mingea, dar noi am jucat într-un mod organizat defensiv. 

Reclamă

Şahtior – Dinamo Kiev 0-1 | Mircea Lucescu: Ştiam totul despre ei

Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face. Ne-am apărat foarte bine şi practic nu le-am permis să-şi creeze şanse periculoase lângă poarta noastră. Pur profesional, ca antrenor, le sunt recunoscător băieţilor mei şi în vestiar le-am spus că au respectat tot ce am pregătit, tot ce le-am cerut să facă în cursul pregătirii acestui meci. După meci, i-am felicitat pe jucători şi le-am spus: bravo, vă mulţumesc pentru jocul defensiv, pentru modul în care m-aţi ascultat, pentru cât de inteligent aţi jucat meciul, dar după ce aţi câştigat mingea, nu mi-a plăcut cum aţi continuat. Mai este de lucru. 

Încrederea lipseşte uneori, dar azi a fost din cauza unui anumit stres provenit din importanţa meciului. Acest lucru a afectat pregătirea şi jocul. Au aşteptat victoria foarte mult şi de foarte mult timp. Este întotdeauna dificil să rămâi pe primul loc. Individual, nu putem ajunge la tehnica brazilienilor, ci trebuie să creştem prin relaţii, înţelegere reciprocă, prin interacţiune. Trebuie să controlăm mingea în mod colectiv", a declarat Lucescu, potrivit site-ului oficial al echipei Şahtior Doneţk.

Reclamă

Dinamo Kiev şi Mircea Lucescu, 10 puncte peste Şahtior

Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, pe Şahtior Doneţk, într-un meci din etapa a 22-a a campionatului Ucrainei. Golul a fost marcat de De Pena, în minutul 34, din penalti.

Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev din iulie 2020, a pregătit rivala Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016.

Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 55 de puncte, în timp ce Şahtior ocupă locul doi, cu 45 de puncte. Echipa lui Lucescu mai are nevoie de o victorie pentru a deveni campioană prima dată după cinci ani.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024