Închide meniul

Şahtior Doneţk s-a despărțit de Roberto De Zerbi. Anunțul oficial al ”minerilor”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 11 iulie 2022, 12:23

Şahtior Doneţk s-a despărțit de Roberto De Zerbi. Anunțul oficial al ”minerilor”

Şahtior Doneţk s-a despărțit de Roberto De Zerbi

Roberto De Zerbi, în timpul unui antrenament al lui Șahtior Donețk / Profimedia Images

Şahtior Doneţk s-a despărțit de Roberto De Zerbi! Şahtior Doneţk a oficializat, luni dimineaţă, plecarea antrenorului italian, care a preluat banca tehnică în mai 2021, informează cotidianul L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timp ce Şahtior nu a mai jucat un meci oficial din 18 februarie, din cauza invaziei ruse în Ucraina, Roberto De Zerbi a decis, de comun acord cu conducerea, să părăsească clubul, iar anunţul a fost făcut luni dimineaţă de echipa ucraineană.

Şahtior Doneţk s-a despărțit de Roberto De Zerbi

„Merci Mister!”, a titrat clubul din Donbas pe site-ul internet, pentru a-i mulţumi antrenorului care în 30 de meciuri disputate a câştigat 20.

Tehnicianul italian a preluat la începutul sezonului trecut banca tehnică a lui Şahtior pentru un sezon, care însă nu a ajuns la final din cauza invaziei ruse din Ucraina începută pe 24 februarie. Campionatul, suspendat, a fost stopat oficial, fără ca titlul de campioană să fie atribuit.

Şahtior, deja constrânsă să plece din Doneţk în 2014, după primele ciocniri între armata ucraineană şi forţele pro-ruse din Donbas, se afla în poziţia de lider la momentul opririi, poziţie sinonimă cu calificarea pentru tururile preliminare ale Ligii Campionilor.

Reclamă

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă cu privire la războiul din Ucraina, care se desfășoară de 138 de zile. Antrenorul lui Dinamo Kiev crede că oamenii nu se mai implică ca la început în sprijinul ucrainenilor.

Zeci de mii de oameni s-au stins din viață în urma războiului pornit de Vladimir Putin. Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, s-a implicat total în ajutorarea ucrainenilor prin intermediul meciurilor caritabile.

”La început, toți voiau să ne ajute. Timpul a trecut și pare că a devenit o rutină. Oamenii au început să uite, deși încă se moare în Ucraina. Echipa noastră încearcă să reamintească acest lucru. Undeva, în Europa, încă e un război îngrozitor.

Reclamă 4 / 0/3

Zilele trecute am revenit la Kiev. Scopul a fost să le arătăm oamenilor că viața poate merge înainte, chiar și în aceste condiții. M-am plimbat prin oraș. Oamenii se opreau și mă felicitau că am revenit. Cei rămași acolo se simt abandonați

Eu și elevii mai am părăsit orașul pentru a putea ajuta din afara țării. Am vrut și să transmitem clar că sportivii nu sunt soldați. Am jucat mai multe meciuri amicale, am strâns bani pe care i-am direcționat către organizațiile umanitare din Ucraina.

Până acum, în afară de Dortmund, doar cluburile din Europea de Est au vrut să ne ajute. Și Elveția a fost mereu aproape de noi”, a declarat Mircea Lucescu, în cadrul unui interviu pentru Blick.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și