Închide meniul

Scandal uriaş după ce Lionel Messi a fost declarat fotbalistul anului la gala FIFA The Best: „Complet greșit, Haaland merita”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 16 ianuarie 2024, 8:50

Scandal uriaş după ce Lionel Messi a fost declarat fotbalistul anului la gala FIFA The Best: „Complet greșit, Haaland merita

Scandal uriaş după ce Lionel Messi a fost declarat fotbalistul anului la gala FIFA The Best

Lionel Messi cu trofeul FIFA The Best, în 2023. Anul acesta a lipsit de la festivitate / Hepta

Scandal uriaş după ce Lionel Messi a fost declarat fotbalistul anului la gala FIFA The Best. Mai multe publicaţii au criticat faptul că Messi a cucerit iar acest trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Presa internaţională a abordat pe larg acest subiect. Câştigarea trofeului de către Messi în acest an a fost catalogată drept surprinzătoare.

Scandal uriaş după ce Lionel Messi a fost declarat fotbalistul anului la gala FIFA The Best

De ce Messi? Această alegere i-a lăsat pe fani mască”, a scris publicaţia germană Bild. „Surpriză mare. Messi e The Best”, a titrat Marca.

N-a contat că mașina norvegiană de goluri a avut un sezon senzațional la City. A bătut recorduri încontinuu, a câștigat tripla și a luat multe premii pentru performanțele individuale. Dar a pierdut în fața lui Messi în două anchete prestigioase. S-a întâmplat la gala Balonului de Aur și acum la cea organizată de FIFA”, a scris site-ul norvegia Aftenposten.

Complet greșit. În 2023, Erling ar fi meritat să câștige datorită statisticilor. A contribuit decisiv la câștigarea tuturor trofeelor de către City. Tot respectul pentru Messi, dar au fost alți jucători mai buni în 2023”, a fost de părere Lars Tjærnas, analist al site-ului norvegian VG.

Reclamă

Decizie foarte ciudată, trebuia să câștige Haaland”, a scris The Times.

Aș spune că e o decizie scandaloasă”, a fost de părere un alt expert norvegian, Carl-Erik Torp, analist al postului NRK.

Lionel Messi, fotbalistul anului la gala FIFA The Best! A fost la egalitate de puncte cu Erling Haaland. Cum a câștigat trofeul

Lionel Messi a fost desemnat fotbalistul anului la gala FIFA The Best. Superstarul de la Inter Miami nu a fost prezent la ceremonia de la Londra.

Reclamă 4 / 0/3

Acesta a câștigat titlul pentru al doilea an consecutiv, în cadrul galei menționate anterior. Pentru acest titlu au mai fost nominalizați Kylian Mbappe și Erling Haaland.

Pentru acordarea premiilor s-au luat în considerare voturile selecţionerilor, căpitanilor, jurnaliştilor şi fanilor din selecţionatele afiliate FIFA, nota news.ro.

Messi şi Haaland au obţinut amândoi 48 de puncte, dar articolul 12 din regulamentul de acordare a premiilor explică faptul că, în caz de egalitate, câştigătorul este cel care a primit cele mai multe cinci puncte din voturile căpitanilor.

Leo Messi, în total cu 48 de puncte, a obţinut 13 puncte de la voturile căpitanilor (677 de voturi), 11 puncte de la antrenori (476 de voturi), 11 puncte de la presă (315 voturi) şi 13 puncte de la fani (613.293 de voturi).

Kylian Mbappe s-a clasat pe locul 3 în ierarhie

Cele 48 de puncte ale lui Haaland provin din 11 puncte din partea căpitanilor (557 voturi), 13 puncte din partea antrenorilor (541 voturi), 13 puncte din partea presei (729 voturi), 11 puncte din partea fanilor (365.893 voturi).

Aflat pe locul 3, Kylian Mbappe a obţinut 35 de puncte, 9 din partea căpitanilor, 9 din partea antrenorilor, 9 din partea jurnaliştilor şi 8 din partea fanilor.

În cadrul acestei gale, campionul mondial din 2022 i-a depășit, la numărul de voturi, pe ceilalți candidați și a câștigat pentru a 4-a oară trofeul.

Reclamă

Chiar dacă nu a fost prezent la această ceremonie, trofeul lui Lionel Messi a fost ridicat de prezentatorul acesteia, Thierry Henry. Totuși, este de așteptat ca acest trofeu să ajungă la starul argentinian, care este legitimat în prezent la Inter Miami, formație care activează în MLS, campionatul din Statele Unite ale Americii.

Lionel Messi a petrecut o mare parte din perioada amintită anterior la PSG, timp în care a reușit să câștige titlul de campion în Ligue 1.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” Vezi toate știrile
Citește și