Închide meniul

Scandalul Nice – Marseille „se mută” în justiţie: „Inacceptabil! Trebuie să creăm un precedent pentru fotbalul francez!” Anunţul făcut după incidentele violente de la Nisa

Dragoș Vasile Publicat: 23 august 2021, 11:20

Scandalul Nice – Marseille „se mută în justiţie: „Inacceptabil! Trebuie să creăm un precedent pentru fotbalul francez! Anunţul făcut după incidentele violente de la Nisa

Incidente violente la Nice – Marseille

Profimedia

  • Scandalul Nice – Marseille „se mută” în justiţie
  • Anunţul făcut de preşedintele Pablo Longoria

Scandalul Nice – Marseille „se mută” în justiţie

Jocul de la Nisa cu formaţia din Marsilia, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei Nice au invadat terenul, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine. Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma a fi reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0. Potrivit Amazon, deţinătorul drepturilor TV, OM va demara o acţiune pentru a revoca această decizie.

Reclamă

„Liga a decis să se reia meciul. Noi am decis, pentru siguranţa jucătorilor noştri, care au fost atacaţi, să nu reluăm meciul. Este deja a doua oară, am experimentat acest lucru la Montpellier. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este total inacceptabil. Trebuie să creăm un precedent pentru fotbalul francez, luând poziţie.

Arbitrul a fost de acord cu noi. Ne-a confirmat că securitatea nu era asigurată, el nu a vrut să reia jocul. Dar LFP, pentru o chestiune de ordine publică, a vrut să se reia. Acesta este motivul pentru care am decis să nu reluăm şi să ne întoarcem la Marsilia în această seară”, a declarat Longoria, citat de news.ro.

Reclamă

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.

Scene uluitoare la Nice – Marseille. „Jucătorii noştri au fost loviţi de bodyguarzii lui Marseille”

Scene uluitoare spre finalul meciului dintre Nice şi Marseille. Preşedintele gazdelor, Jean-Pierre Rivere, a dezvăluit că doi dintre jucătorii săi au fost loviţi de bodyguarzii celor de la Marseille.

Meciul fusese întrerupt cu 15 minute rămase de disputat după ce fanii lui Nice au intrat pe teren pentru a se lua la bătaie cu jucătorii oaspeţilor.

Reclamă 4 / 0/3

„Este dezamăgitor că meciul s-a terminat aşa. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Au fost aruncate sticle cu apă. Cred că momentul nefericit a fost cel în care doi jucători de la Marseille au aruncat sticle înspre tribună. Forţele de ordine au garantat că nu sunt probleme şi că meciul poate fi reluat. Cred că bodyguarzii celor de la Marseille nu ar fi trebuit să intervină pe teren şi să lovească jucătorii noştri. Doi jucători de-ai noştri au fost loviţi.

Toată lumea a fost de acord să reluăm meciul, noi, forţele de ordine şi superiorii, dar cei de la Marseille nu au dorit asta. Am vorbit cu suporterii şi le-am spus că ce au făcut este de neacceptat. M-au asigurat de două ori că nu vor fi probleme dacă se reia meciul”, a spus preşedintele lui Nice, pentru site-ul oficial al clubului.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
PSG - Nice 3-1
AntenaPLAY • 13 mart., 23:50
PSG a eliminat-o pe Nice şi s-a calificat în semifinalele Cupei Franţei, live în AntenaPLAY! Tabloul complet
Gafă imensă comisă de portarul lui Nice, în duelul cu PSG
Fotbal extern • 13 mart., 23:04
Gafă imensă comisă de portarul lui Nice, în duelul cu PSG! Fază incredibilă în Cupa Franţei, live în AntenaPLAY
S-au tras la sorți sferturile Cupei Franței
AntenaPLAY • 9 feb., 11:10
S-au tras la sorți sferturile Cupei Franței. PSG – Nice este cel mai tare duel! Competiția se vede în AntenaPLAY
Ionuţ Radu, în timpul unui meci
Ligue 1 • 16 ian., 14:07
Ionuţ Radu, pe lista unei echipe de top din Ligue 1! Portarul român se poate bate la titlu în Franţa
Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei Franţei
AntenaPLAY • 9 ian., 10:58
Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei Franţei! Rennes – Marseille, cel mai tare duel care se va vedea în AntenaPLAY