Închide meniul

Sebastien Haller, noul „monstru” din UEFA Champions League! Golgheterul lui Ajax a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 decembrie 2021, 0:26

Sebastien Haller, noul „monstru din UEFA Champions League! Golgheterul lui Ajax a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo

Sebastien Haller, starul lui Ajax Amsterdam

Profimedia

Sebastien Haller a înscris și în ultimul meci din faza grupelor, Ajax – Sporting 4-2. A fost a 10-a reușită din acest sezon al Ligii Campionilor pentru atacantul ivorian, care a înscris în toate cele șase partide disputate până acum în faza grupelor. Doar Cristiano Ronaldo a mai reușit să marcheze în toate meciurile din grupă într-un sezon, în 2017-2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sebastien Haller a egalat recordul lui Cristiano Ronaldo în Champions League

Performanța lui Haller este și mai impresionantă, ținând cont că ivorianul se află la sezonul de debut în Champions League. Niciodată în istoria competiției vreun jucător nu a înscris 10 goluri după primele sale șase meciuri în Liga Campionilor.

În plus, până acum, doar trei jucători au mai marcat cel puțin 10 goluri în faza grupelor într-un sezon de Champions League, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Robert Lewandowski.

Ajax s-a calificat în optimile Champions League după ce a terminat pe primul loc în grupa C, cu maximum de puncte și cele mai multe goluri marcate dintre toate echipele din competiție, 20. În total, Haller are 19 goluri în 21 de meciuri disputate pentru „lăncieri” în acest sezon, în toate competițiile.

Cine este Sebastien Haller

Născut în Franța, la Ris-Orangis, Haller a jucat la toate reprezentativele de juniori ale „Cocoșului Galic”, dar nu a apucat să debuteze la seniori. Sătul să mai aștepte momentul, atacantul a ales să joace pentru Coasta de Fildeș, țara de origine a mamei sale.

Reclamă

A început fotbalul la Vigeneux, dar s-a lansat în academica celor de la Auxerre. Cel mai bun sezon din carieră l-a făcut în 2018-2019, când a înscris 20 de goluri și a oferit 12 assist-uri în tricoul celor de la Eintracht Frankfurt.

S-a transferat în vara lui 2019 la West Ham United pentru 50 de milioane de euro, dar nu s-a adaptat în Premier League. În ianuarie 2021, Sebastian Haller a semnat cu Ajax, echipă unde își relansează cariera.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și