Închide meniul

EURO 2023 U21 | Israel – Anglia şi Spania – Ucraina sunt semifinalele turneului. Spania – Ucraina se va juca pe Ghencea

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 3 iulie 2023, 0:03

EURO 2023 U21 | Israel – Anglia şi Spania – Ucraina sunt semifinalele turneului. Spania – Ucraina se va juca pe Ghencea

EURO 2023 U21 | Israel - Anglia şi Spania - Ucraina sunt semifinalele turneului

Ucrainenii se bucură după un gol contra Franţei / Profimedia Images

Israel – Anglia şi Spania – Ucraina sunt semifinalele EURO 2023 U21. Duminică s-au disputat ultimele sferturi de finală ale competiţiei. Anglia – Portugalia s-a încheiat 1-0, iar Franţa – Ucraina s-a terminat 1-3. Meciurile au fost LIVE SCORE pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spania – Ucraina se va juca miercuri, 5 iulie, de la ora 22:00 (ora României), pe stadionul Ghencea. Cealaltă semifinală, Israel – Anglia, se va juca tot miercuri, de la ora 19:00 (ora României), în Georgia, pe Batumi Arena.

EURO 2023 U21 | Israel – Anglia şi Spania – Ucraina sunt semifinalele turneului

Finala EURO 2023 U21 se va disputa sâmbătă, 8 iulie, în Georgia, pe Batumi Arena. Se vor întâlni câştigătoarele meciurilor Israel – Anglia şi Spania – Ucraina.

Ucraina a fost condusă cu 1-0 de către Franţa în sfertul de finală disputat pe Cluj Arena. În minutul 19 Cherki a deschis scorul, dar ucrainenii au reuşit să întoarcă rezultatul, printr-o „dublă” a lui Sudakov, jucătorul lui Şahtior Doneţk. Pe final a mai înscris Bondarenko, iar ucrainenii au obţinut biletele pentru semifinalele EURO 2023 U21 şi, totodată, pentru competiţia de fotbal de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Sudakov a egalat scorul în minutul 32, din penalty, după care a adus-o pe Ucraina în avantaj, printr-un gol înscris în minutul 44. Pasa decisivă pentru golul 2 al lui Sudakov a fost dată de tânărul star al lui Chelsea, Mykhaylo Mudryk, transferat în luna ianuarie a acestui an de la Şahtior pentru 70 de milioane de euro!

Reclamă

Anglia a învins-o pe Portugalia printr-un gol marcat în minutul 34 de Gordon.

EURO 2023 U21 | Spania şi Israel s-au calificat, dramatic, în semifinale

Spania şi Israel au fost primele echipe calificate în semifinale. Ibericii au obţinut o victorie în prelungiri împotriva Elveţiei. Miranda a reuşit golul de 2-1 în minutul 103. A fost dramatism şi în Georgia U21 – Israel U21, partidă decisă la lovituri de departajare.

Georgia câştigase, surprinzător, grupa A de la EURO 2023 U 21. În grupa Georgiei se mai aflau 3 echipe deosebit de puternice: Portugalia, Olanda şi Belgia. Georgia a învins-o pe Portugalia, în primul meci, cu 2-0, apoi a remizat cu Belgia şi cu Olanda. Cu Belgia, Georgia a făcut 2-2, în timp ce cu Olanda partida s-a încheiat 1-1. Georgienii pleacă favoriţi în disputa cu Israel din sferturi, ei jucând meciul acasă, la Tbilisi.

Reclamă 4 / 0/3

Şi Israel reprezintă o surpriză frumoasă la acest EURO 2023 U21. Naţionala pregătită de Guy Luzon a obținut locul al 2-lea în Grupa C, care a fost câștigată de Anglia. Israel a început cu o remiză faza grupelor, 1-1 cu Germania, apoi a fost învinsă de Anglia, cu 2-0, dar avea să obţină biletele pentru sferturi în ultimul meci. Israel a câştigat disputa cu Cehia cu un gol marcat în minutul 82 de către Omri Gandelman.

România U21 a încheiat Campionatul European fără gol marcat

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Mihai Stoichiţă anunţase, înainte de EURO U21 2023, că naţionala noastră poate chiar câştiga trofeul. „Când m-am uitat la ei le-am spus: ‘Cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câştig Campionatul European’”, anunţa directorul tehnic al FRF.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:14 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. William Baeten a dat lovitura! Meci vital pentru olteni 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:57 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A Vezi toate știrile
Citește și