Închide meniul

Senegal a câștigat în premieră Cupa Africii pe Națiuni! Finala cu Egipt, decisă la loviturile de departajare. Sadio Mane, victorie în fața lui Mohamed Salah

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 7 februarie 2022, 0:08

Senegal a câștigat în premieră Cupa Africii pe Națiuni! Finala cu Egipt, decisă la loviturile de departajare. Sadio Mane, victorie în fața lui Mohamed Salah

Senegal, regina Cupei Africii pe Națiuni în premieră

Profimedia

Senegal, regina Cupei Africii pe Națiuni în premieră

Senegal și Egipt au încheiat partida la egalitate după 120 de minute. Sadio Mane a ratat un penalty în minutul 7, fiind primul jucător din 2012 încoace care nu reușește să înscrie de la 11 metri în ulrimul act al competiției. Marele Didier Drogba era ultimul care ratase, în 2012.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La lovituri de departajare, pentru senegalezi au marcat Koulibaly, Diallo, Dieng şi Mane. Sarr a ratat. Pentru Egipt au marcat Zizo şi Hamdy, iar Abdelmonem şi Lasheen au ratat.

În urma succesului din această seară, Senegal nu doar că a câștigat în premieră trofeul, dar a devenit a 15-a echipă națională care reușește această performanță. Senegalezii au avut nevoie de 16 participări la competiție pentru a obține acest succes.

Reclamă

Pe locul trei la CAN s-a clasat Camerun, care a câştigat sâmbătă finala mică în faţa naţionalei din Burkina Faso, tot la lovituri de departajare (3-3, 5-3).

Citește și:

Sadio Mane și Mohamed Salah, moment incredibil la începutul finalei Cupei Africii pe Națiuni

Sadio Mane și Mohamed Salah au fost protagoniștii unui moment tensionat în debutul finalei Cupei Africii pe Națiuni, dintre Senegal și Egipt.

Senegalezii au primit un penalty, în minutul 4, iar Mane se pregătea să îl execute. Colegul său de la Liverpool, Salah, s-a dus la portarul său Gabaski și, cu mâna la gură, i-a dat acestuia sfaturi.

Reclamă 4 / 0/3

Mane a văzut momentul și a intervenit, făcându-i semn portarului egiptean să intre în poartă. Salah nu a comentat nimic, evitând cel mai mic scandal cu prietenul său de pe Anfield.

Mane a executat penalty-ul pe centrul porții, iar portarul Gabaski a intervenit spectaculos, trimițând în corner și fiind apoi felicitat de toți colegii.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și