Închide meniul

Șoc în fotbalul mondial! Un jucător a fost condamnat la moarte. Tânărul de 26 de ani a cerut ajutorul FIFA

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 12 decembrie 2022, 9:31

Șoc în fotbalul mondial! Un jucător a fost condamnat la moarte. Tânărul de 26 de ani a cerut ajutorul FIFA

Amir Reza Nasr Azadani a fost condamnat la moarte

Amir Reza Nasr Azadani a fost condamnat la moarte / iranwire.com

Șoc în fotbalul mondial! Un jucător a fost condamnat la moarte. Este vorba despre iranianul Amir Reza Nasr Azadani, în vârstă de 26 de ani. Fundașul de la Iranjavan FC se numără printre cele 28 de persoane condamnate la executare, ca urmare a protestului împotriva Guvernului din țara lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viața lui Amir Reza Nasr Azadani este în pericol, după ce a protestat împotriva actualului Guvern iranian.

Șoc în fotbalul mondial! Un jucător a fost condamnat la moarte și a cerut ajutorul FIFA

Jucătorul de 26 de ani a fost arestat în luna noiembrie, fiind suspectat pentru uciderea colonelului de poliție Esmail Cheraga și a doi luptători din cadrul Basij, un grup paramilitar al forțelor naționale de securitate din Iran, anunță iranwire.com.

Azadani a primit pedeapsa capitală, iar vestea a făcut înconjurul lumii. Fundașul iranian a fost condamnat la moarte pentru „propagandă a războiului împotriva lui Dumnezeu” și „ostilitate împotriva Guvernului islamic”.

Alte 27 de persoane au mai fost condamnate la executare, fiind acuzate că „au încălcat grav legile islamice și au răspândit corupția în țară”.

Reclamă

Amir Reza Nasr Azadani a negat toate acuzațiile aduse de autoritățile iraniene și a cerut susținere din partea FIFA. Jucătorul de 26 de ani își pune toate speranțele în forul suprem din lumea fotbalului, pentru o intervenție miraculoasă care să-l salveze de la moarte.

Amir Reza Nasr Azadani a fost legitimat ultima oară la Iranjavan FC, în liga a doua din Iran. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Sepahan FC, Rah Ahan, Tractor Sazi, Oxin Alborz și Golreyhan.

Un tânăr de 27 de ani a fost ucis în Iran după ce a sărbătorit eșecul cu SUA

Recent, un tânăr de 27 de ani a fost ucis în Iran după ce a sărbătorit eșecul cu Statele Unite, de la Cupa Mondială. Acesta a fost împuşcat mortal de forţele de securitate după ce echipa naţională a Iranului a pierdut în faţa SUA şi a fost eliminată de la Cupa Mondială, în timp ce demonstraţii antiguvernamentale au avut loc în interiorul şi în afara stadionului din Qatar şi în Iran, scrie The Guardian.

Reclamă 4 / 0/3

Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal după ce a claxonat maşina în Bandar Anzali, un oraş de pe coasta Mării Caspice, la nord-vest de Teheran, potrivit activiştilor pentru drepturile omului.

Samak „a fost vizat direct şi împuşcat în cap de forţele de securitate… în urma înfrângerii echipei naţionale împotriva Americii”, a declarat grupul Iran Human Rights (IHR) din Oslo.

Contextul dintre cele două ţări, care au rupt relaţiile diplomatice cu mai bine de 40 de ani în urmă, a avut loc pe fondul represiunii violente din Iran, după protestele declanşate de moartea în custodie a lui Mahsa Amini, o tânără kurdă de 22 de ani, în septembrie.

Forţele de securitate iraniene au ucis cel puţin 448 de persoane în timpul reprimării protestelor, inclusiv 60 de copii sub 18 ani şi 29 de femei, potrivit IHR.

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și