Închide meniul

„Şocul este profund!” Lothar Matthaus, devastat după ce a primit vestea că Franz Beckenbauer a murit: „Ne va fi dor de el”

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 ianuarie 2024, 19:11

Reclamă
„Şocul este profund! Lothar Matthaus, devastat după ce a primit vestea că Franz Beckenbauer a murit: „Ne va fi dor de el

Lothar Matthaus, devastat după ce a primit vestea că Franz Beckenbauer a murit

Lothar Matthaus şi-a luat adio de la Franz Beckenbauer / Profimediaimages

Lothar Matthaus este devastat după ce a primit vestea că Franz Beckenbauer a murit, la 78 de ani. A avut prima reacţie după ce şi-a pierdut bunul prieten, alături de care a câştigat Cupa Mondială din 1990.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legendă a lui Bayern şi a naţionalei Germaniei, „Împăratul” a încetat din viaţă după ce s-a confruntat, în ultimii ani, cu mai multe probleme medicale. Lumea fotbalului este în doliu!

Lothar Matthaus, devastat după ce a primit vestea că Franz Beckenbauer a murit

Cu ochii în lacrimi, Lothar Matthaus şi-a luat adio de la deţinătorul a două Baloane de Aur.

Șocul este profund, cu toate că știam că Franz nu se simțea bine. Moartea lui este o pierdere pentru fotbal și pentru Germania în ansamblu. A fost unul dintre cei mai mari jucători și antrenori, dar un campion și în afara terenului.

Franz a fost o personalitate remarcabilă nu numai în fotbal și s-a bucurat de recunoaștere mondială. Toți cei care l-au cunoscut știu ce persoană grozavă și generoasă a fost Franz. Ne-a părăsit un prieten bun. Îmi va fi dor de el – ne va fi dor de el tuturor!”, a declarat Lothar Matthäus, potrivit bild.de.

Reclamă

Îmi pare foarte rău să aud că Franz Beckenbauer s-a stins din viață. Unul dintre marii sportivi ai jocului nostru. Der Kaiser a fost cel mai frumos fotbalist care a câștigat totul cu grație și farmec„, a transmis şi Gary Lineker.

Lothar Matthaus a fost căpitanul Germaniei la triumful de la Campionatul Mondial din 1990. Beckernbauer era antrenorul de atunci al naţionalei care câştiga finala cu Argentina lui Maradona.

Cu profundă tristețe anunțăm că soțul meu și tatăl nostru, Franz Beckenbauer, a murit ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să ne lăsaţi să îl putem plânge în tăcere și să vă abțineți de la a pune întrebări”, a fost comunicatul familiei îndurerate a lui Beckenbauer.

Reclamă 4 / 0/3

Cine a fost Franz Beckenbauer, legenda Germaniei care a murit la 78 de ani

Cel care avea să devină unul dintre cei mai mari jucători, dar și antrenori, din istoria Germaniei s-a născut la data de 11 septembrie 1945, în orașul Munchen. A început fotbalul la grupele de juniori ale celor de la Bayern, iar mai apoi a urcat până în primul 11 al echipei mari.

La formația din Bavaria a jucat din 1964 până în 1977, timp în care a reușit să câștige o serie de trofee importante, dar și să câștige Cupa Mondială din 1974 și Campionatul European din 1972. Tot în perioada în care era legitimat la Bayern a câștigat 2 Baloane de Aur, în 1972 și 1976.

Alături de bavarezi a mai reușit să câștige 3 Cupe ale Campionilor Europeni, 4 titluri de campion al Germaniei, o Cupă a Cupelor, 4 Cupe ale Germaniei și o Cupă Intercontinentală.

A urmat apoi transferul la New York Cosmos, echipă pentru care a jucat, în primă fază, din 1977 până în 1980. Au urmat apoi 2 ani la Hamburg, după care a revenit la NY Cosmos, echipă de la care s-a retras în 1983. Cu formația americană a reușit să câștige 3 titluri de campion, în timp ce alături de Hamburg a câștigat un titlu de campion.

A urmat apoi o carieră de antrenor fabuloasă, în care a reușit să stabilească un record uluitor. Acesta a reușit să câștige Cupa Mondială și din postura de antrenor, dar și din cea de jucător, așa cum a fost menționat anterior. În calitate de tehnician, a ridicat trofeul alături de echipa națională a Germaniei în 1990. Acesta a devenit al doilea om din istorie care a reușit să câștige Cupa Mondială din aceste două poziții, primul fiind brazilianul Mario Zagallo.

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie

În 2020, France Football anunţase echipa ideală pentru Balonul de Aur «Dream Team». Nu lipseau Maradona, Pele, Messi şi Beckenbauer. În ancheta publicaţiei franceze a fost numit şi Gheorghe Hagi.

În echipa ideală nu se aflau jucători precum Michel Platini, Zinédine Zidane sau Thierry Henry.

Reclamă

Echipa ideală este: Lev Iaşin (Rusia) – Cafu (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) – Pelé (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Xavi Hernandez (Spania), Diego Maradona (Argentina) – Lionel Messi (Argentina), Ronaldo (Brazilia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și