Închide meniul

Spartak Moscova, descalificată din Europa League, după ce Rusia a atacat Ucraina! Decizia UEFA, iminentă. Anunțul de ultimă oră

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 februarie 2022, 14:44

Spartak Moscova, descalificată din Europa League, după ce Rusia a atacat Ucraina! Decizia UEFA, iminentă. Anunțul de ultimă oră

Spartak Moscova urmează să fie descalificată din Europa League

Profimedia

Presa internațională anunță la unison că Spartak Moscova va fi descalificată din optimile Europa League, ca urmarea războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunț uriaș! Spartak Moscova, pe cale să fie descalificată din Europa League, după ce Rusia a atacat Ucraina

Spartak Moscova și RB Leipzig trebuiau să se întâlnească, în mod normal, în faza optimilor. În cele din urmă, se pare că formaţia din Rusia va fi eliminată, iar Leipzig va fi automat calificată în sferturi.

Confirmarea oficială din partea UEFA va veni în scurt timp, dar Bild, Sky Sports și alte mari publicații din Europa anunță că decizia este iminentă.

Partidele din optimi sunt programate pe 10 şi 17 martie. Pentru că forul european a hotărât deja că nu vor fi meciuri sub egida sa în Rusia, Spartak pregătea organizarea meciului retur, de acasă, în Armenia sau Azerbaidjan.

Reclamă

Spartak era ultima echipă din Rusia rămasă în competiţiile europene din acest sezon. Formaţia din Moscova şi-a câştigat grupa din Europa League, din care au mai făcut parte Napoli, Leicester şi Legia.

Cum arată meciurile din optimile Europa League:

Război în Ucraina | Deciziile luate de FIFA, după atacul Rusiei

Preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza, s-a declarat nemulţumit de deciziile FIFA cu privire la Rusia, el subliniind că naţionala Poloniei nu va juca împotriva echipei Rusiei, indiferent ce nume va purta aceasta.

“Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă. Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne aceeaşi: echipa naţională a Poloniei NU VA JUCA împotriva Rusiei, indiferent care va fi numele echipei”, a notat Kulesza pe Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. “FIFA va răsmâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Rusia a invadat Ucraina | Mesajul lui Robert Lewandowski

Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la „solidaritate cu victimele” atacului rus.

„Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și