Închide meniul

Super Liga Europei | Președintele UEFA a aruncat bomba: "Jucătorii vor fi suspendați de la EURO și Mondial!" Messi și Ronaldo, OUT de la naționale?

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 aprilie 2021, 15:59

Super Liga Europei | Președintele UEFA a aruncat bomba: "Jucătorii vor fi suspendați de la EURO și Mondial!" Messi și Ronaldo, OUT de la naționale?

profimedia

Super Liga Europei a stârnit revoluția în fotbal

UEFA ia măsuri drastice ca să oprească Super Liga Europei. Jucători precum Messi și Cristiano Ronaldo riscă să nu mai joace la turneele finale alături de naționalele lor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Toți fotbaliștii care joacă în acea competiție nu vor mai putea să facă asta și la echipa națională. Toate confederațiile au căzut de acord", a spus Aleksander Ceferin, citat de Marca.

UEFA mai vrea să excludă 3 din cele 4 semifinialiste din actuala ediție a Champions League. În aceste condiții, PSG va deveni automat câștigătoarea trofeului!

Super Liga Europei | Avertismentul lansat de președintele UEFA

Vestea înființării noii Super Ligi Europene a fost o lovitură grea pentru Champions League, cea mai are competiție inter-cluburi din acest moment. Fanii consideră că Liga Campionilor nu poate exista fără cluburi precum Real Madrid sau Barcelona. Aleksander Ceferin are însă cu totul altă părere. 

"Am pregătit o Ligă a Campionilor modernă și atractivă, în care toată lumea poate participa și câștiga. Puteți juca o Ligă a Campionilor și fără aceste cluburi. În Europa există multe echipe bune și foarte bune. Liga Campionilor se va juca, cu sau fără ele", a mai spus președintele UEFA. 

Reclamă

Până în acest moment, 12 echipe sunt gata să facă parte din Super Liga Europei: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter, AC Milan.

Giganţii de pe "Batrânul continent" vor să înceapă noua competiţie în 2022. Aceasta va fi susţinută de banca JP Morgan, iar cluburile fondatoare ar urma să primească câte 350 de milioane de euro, potrivit New York Times.

Super Liga Europei | Care va fi formatul competiţiei

Liga va avea 20 de echipe – cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.

Reclamă 4 / 0/3

Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.

Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.

Din sferturi, formatul va fi eliminatoriiu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și