Închide meniul

Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei

Alex Masgras Publicat: 27 aprilie 2024, 10:02

Reclamă
Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei

Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei

Arbitru chemat la monitorul VAR / Profimedia

Suedia este ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat. După ce în ultimii ani, sistemul de arbitraj video a pus stăpânire pe fotbalul din toată lumea, în încercarea de a avea cât mai puţine greşeli, există şi ţări care nu vor să implementeze acest sistem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În Suedia s-a votat pentru introducerea acestui sistem, iar rezultatul a fost unul surprinzător: 18 din 32 de cluburi din primele două ligi ale Suediei, dar şi două federaţii regionale, au votat împotriva implementării VAR.

Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţie

„Dacă am numărat corect, avem 18 cluburi de elită din totalul de 32, plus două federații regionale, care au declarat că nu vor să folosească VAR. Vom respecta acest lucru”, a declarat Fredrik Reinfeldt, preşedintele federaţiei, potrivit telegraph.co.uk.

Astfel, Suedia este singura ţară din Europa dintre primele 30 de campionate ale continentului fără VAR în prima ligă.

În Suedia, 51% din acţiunile cluburilor sunt deţinute de fani, iar aceştia au avut un rol uriaş în luarea acestei decizii. Potrivit sursei mai sus menţionate, fanii suedezi au protestat, după ce s-a propus introducerea acestui sistem în ţara lor.

Reclamă

„Motivul pentru care nu am trecut la acest sistem se datorează modelului nostru democratic. Ne mândrim cu democraţia cluburilor noastre şi trebuie să o protejăm”, a spus şi John Lindvall, secretarul general al federaţiei suedeze.

Chiar dacă a fost introdus pentru a reduce greşelile de arbitraj, VAR a provocat mai multe probleme în toate campionatele din Europa.

Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?”

Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari, a venit la scurt timp după fluierul final al meciului de pe stadionul Arcul de Triumf. Partida dintre Dinamo şi FC Voluntari s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, şi nu a fost lipsită de controverse.

Reclamă 4 / 0/3

Cele mai controversate faze au avut loc în repriza secundă. În minutul 47, FC Voluntari a cerut un penalty, după duelul dintre Adam Nemec şi Răzvan Patriche.

În ciuda contactului de la nivelul picioarlor, arbitrul Radu Petrescu nu a dictat nimic, dar Ion Crăciunescu susţine că FC Volntari trebuia să primească o lovitură de la 11 metri.

„E fault. Sigur că e penalty. E neglijență, îl calcă”, a declarat Ion Crăciunescu, la digisport.ro.

Fostul arbitru român a analizat şi faza din minutul 53 a partidei de pe stadionul Arcul de Triumf. Atunci, Radu Boboc a făcut henţ în careu, iar Dinamo a primit penalty. Radu Petrescu a fost chemat la monitor însă, iar arbitrul de 41 de ani a întors decizia după ce a revăzut reluările. Ion Crăciunescu susţine că Radu Petrescu luase decizia corectă în primă fază, aceea de a acorda penalty:

„Mingea sare din gazon în mâna lui Boboc. Asta e poziție normală a mâinii? E penalty”, a mai spus Ion Crăciunescu.

Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:03 FotoCamila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera 16:35 Gigi Corsicanu l-a atacat pe Bogdan Lobonţ: „Nu avea ce să mai caute în casa noastră”! Apel către toţi suporterii Rapidului! 16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes Vezi toate știrile
Citește și