Închide meniul

Thiago Alcantara se retrage din fotbal la 33 de ani! Anunţul făcut de Fabrizio Romano

Alex Masgras Publicat: 7 iulie 2024, 18:18 / Actualizat: 7 iulie 2024, 21:45

Reclamă
Thiago Alcantara se retrage din fotbal la 33 de ani! Anunţul făcut de Fabrizio Romano

Thiago Alcantara se retrage din fotbal la 33 de ani! Anunţul făcut de Fabrizio Romano

Thiago Alcantara / Profimedia

Thiago Alcantara se retrage din fotbal la 33 de ani. Fostul mijlocaş spaniol a decis să îşi încheie cariera de jucător profesionist, la câteva săptămâni după ce s-a despărţit în mod oficial de Liverpool.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La doar 33 de ani, Thiago a avut o carieră impresionantă, începută la echipele de juniori ale Barcelonei. Pe lângă formaţia catalană, el a mai îmbrăcat tricoul a două echipe de top din fotbalul european: Bayern Munchen şi Liverpool.

Thiago Alcantara se retrage din fotbal la 33 de ani! Anunţul făcut de Fabrizio Romano

Thiago a debutat la echipa mare a Barcelonei în 2009, după care a fost vândut în 2013 la Bayern Munchen, pentru 25 de milioane de euro. Pentru bavarezi a evoluat timp de şapte sezoane, după care a urmat transferul la Liverpool, în schimbul a 22 de milioane de euro. Clubul de pe Anfield este şi ultimul club al carierei sale.

Potrivit lui Fabrizio Romano, „pasiunea lui Thiago pentru fotbal va continua şi este pregătit pentru un nou capitol în fotbal după câteva luni în care a planificat totul”.

La naţionala Spaniei, Thiago are 46 de selecţii, reuşind 2 goluri şi 9 pase de gol. Dublu câştigător în UEFA Champions League, Thiago Alcantara a câştigat de 7 ori titlul în Germania şi de 4 ori în Spania. El are şi 3 trofee cu Liverpool, echipă la care a jucat cel mai puţin în cariera sa, din cauza accidentărilor nenumărate.

Reclamă
Reclamă

Pepe a rămas oficial liber de contract! Unde este dorit jucătorul care a scris istorie la EURO 2024

Pepe este dorit de formații din Arabia Saudită. Fundașul urmează să ia decizia finală în privința viitorului său. Conform presei saudite, Pepe şi-ar putea continua cariera în Al-Nassr, echipa compatriotului său Cristiano Ronaldo.

Porto a confirmat oficial despărţirea de fundaşul internaţional portughez Pepe, sâmbătă, la o zi după eliminarea Portugaliei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal.

„Dragonii” au postat un videoclip omagial pe contul lor de pe reţeaua X, dedicat lui Pepe, cu cele mai frumoase momente din cariera jucătorului considerat o „legendă” a clubului din Porto.

Reclamă

În vârstă de 41 de ani, Pepe a cucerit patru titluri naţionale, cinci Cupe şi patru Supercupe ale Portugaliei cu FC Porto, precum şi o Cupă a Ligii portugheze şi o Cupă Intercontinentală, reaminteşte gruparea „alb-albastră”.

Kepler Laveran de Lima Ferreira, cunoscut sub numele de Pepe, a sosit la FC Porto în 2004, de la Maritimo Funchal, şi a jucat timp de trei sezoane pe Estadio do Dragao, înainte de a semnat cu Real Madrid, în 2007. În cele două perioade petrecute la FC Porto, Pepe a disputat în total 290 de meciuri şi a marcat 17 goluri.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03 5 oct.

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 4 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și