Închide meniul

Topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume! Erling Haaland și Kylian Mbappe nu au rival! Cât valorează cei doi

Viviana Moraru Publicat: 30 iunie 2023, 12:16

Reclamă
Topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume! Erling Haaland și Kylian Mbappe nu au rival! Cât valorează cei doi

Topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume

Erling Haaland, după ce a cucerit Liga Campionilor cu Manchester City / ProfiMedia

S-a aflat cine conduce topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume. Erling Haaland și Kylian Mbappe au cea mai mare cotă de piață, ambii fiin evaluția la câte 180 de milioane de euro, conform site-ului specializat Transfermarkt. Locul trei este ocupat de Vinicius Junior, care a ajuns la 150 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un singur an, cota de piaţă a lui Vinicius a crescut cu 50 de milioane de euro şi a devenit al treilea cel mai valoros jucător din lume după Mbappe şi Haaland.

Topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume

Valoarea de piaţă a lui Haaland, 22 ani, cu o evoluţie excelentă în primul său sezon la Manchester City, în care a reuşit tripla campionat-cupă-Liga Campionilor, a crescut cu 10 milioane de euro, până la 180 de milioane.

Mbappe îşi menţine valoarea de 180 de milioane de euro, după un an cu lumini şi umbre la PSG, care nu a reuşit să atingă marele său obiectiv, câştigarea Ligii Campionilor. Cu naţionala Franţei, el a jucat finala CM 2022 contra Argentinei, pierdută chiar dacă a reuşit un hat-trick.

Nigerianul Victor Osimhen (Napoli) a ajuns la o valoare de piaţă de 120 de milioane de euro, cea mai mare a unui jucător din Serie A, egalând-o pe cea a lui Cristiano Ronaldo pe când juca la Real Madrid, notează agerpres.ro.

Reclamă

Valorile de piaţă Transfermarkt sunt calculate ţinând cont de diferite modele de preţ. Un factor major este comunitatea Transfermarkt, ai cărei membri discută şi evaluează în detaliu valorile pieţei jucătorilor. În general, valorile de piaţă Transfermarkt nu trebuie echivalate cu indemnizaţiile de transfer. Scopul nu este de a prezice un preţ, ci o valoare aşteptată a unui jucător pe o piaţă liberă.

Kylian Mbappe, despre lupta pentru Balonul de Aur cu Erling Haaland și Lionel Messi

Kylian Mbappe a vorbit deschis despre lupta pentru Balonul de Aur cu Lionel Messi și Erling Haaland. Atacantul francez al lui PSG a declarat, luni seară, că este optimist în privinţa câştigării trofeului.

„Întotdeauna este dificil să vorbeşti despre un trofeu individual, deoarece trebuie să te pui singur în faţă şi este un lucru care nu este neapărat bine primit de publicul larg. Dar este un trofeu individual.

Reclamă 4 / 0/3

Cu noile criterii, trebuie să faci o impresie, să atragi atenţia şi să ai un impact. Cred că îndeplinesc aceste criterii, aşa că aş spune da, dar cei care votează sunt oamenii (de fapt, jurnaliştii, n.r.). Dar sunt încă optimist”, a spus Mbappe.

Verdictul va fi dat pe 30 octombrie. Lista nominalizaţilor pentru Balonul de Aur va fi anunţată la 6 septembrie.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:44 LIVE TEXTPSG – Borussia Dortmund 0-1. Lovitură de teatru la Paris: Mats Hummels a deschis scorul! 23:43 FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului 23:32 Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume 23:17 Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci” 23:16 Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2” 22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului Vezi toate știrile
Citește și