Închide meniul

Kylian Mbappe, despre lupta pentru Balonul de Aur cu Messi și Haaland: ”Cred că îndeplinesc aceste criterii”

Dan Roșu Publicat: 20 iunie 2023, 8:50

Reclamă
Kylian Mbappe, despre lupta pentru Balonul de Aur cu Messi și Haaland: ”Cred că îndeplinesc aceste criterii”

Kylian Mbappe, despre lupta pentru Balonul de Aur cu Messi și Haaland

Kylian Mbappe, în timpul unui meci / Profimedia Images

Kylian Mbappe a vorbit deschis despre lupta pentru Balonul de Aur cu Lionel Messi și Erling Haaland. Atacantul francez al lui PSG a declarat, luni seară, că este optimist în privinţa câştigării trofeului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Întotdeauna este dificil să vorbeşti despre un trofeu individual, deoarece trebuie să te pui singur în faţă şi este un lucru care nu este neapărat bine primit de publicul larg. Dar este un trofeu individual.

Kylian Mbappe, despre lupta pentru Balonul de Aur cu Messi și Haaland

Cu noile criterii, trebuie să faci o impresie, să atragi atenţia şi să ai un impact. Cred că îndeplinesc aceste criterii, aşa că aş spune da, dar cei care votează sunt oamenii (de fapt, jurnaliştii, n.r.). Dar sunt încă optimist”, a spus Mbappe.

Verdictul va fi dat pe 30 octombrie. Lista nominalizaţilor pentru Balonul de Aur va fi anunţată la 6 septembrie.

Cotele bookmakerilor la câștigarea Balonului de Aur

Cotele bookmakerilor la câștigarea Balonului de Aur nu au suferit modificări la ”vârf”, nici după ce Erling Haaland a câștigat Liga Campionilor, după Manchester City – Inter 1-0.

Reclamă

Lionel Messi și Erling Haaland rămân favoriții cerți ai ceremoniei de decernare a Balonului de Aur 2023, ce va avea loc pe 30 octombrie, la Théâtre du Châtelet din Paris.

Câștigarea Cupei Mondiale cu Argentina îi conferă lui Messi o cotă de 1.53 la al optulea Balon de Aur al carierei. Haaland are o cotă de 2.38, iar podiumul este completat de Kevin De Bruyne (12).

Apoi, avem parte de o serie de jucători cu o cotă de 81, printre care se află Karim Benzema, Kylian Mbappe, Harry Kane, Vinicius Jr, Marcus Rashford sau Khvicha Kvaratskhelia.

Reclamă 4 / 0/3

Luptă Messi vs Haaland

Golgheter în Premier League, norvegianul a doborât în acest sezon recordul lui Alan Shearer de 34 de goluri, care stătea în picioare încă din sezonul 1994/95. În 35 de partide disputate în acest sezon de Premier League, Haaland a înscris 36 de goluri.

Pe lângă reuşitele din campionatul englez, Haaland a mai reuşit să înscrie 12 goluri în Liga Campionilor, 3 goluri în Cupa Angliei şi unul în Cupa Ligii Angliei. În total, atacantul norvegian a ajuns la 52 de reuşite în 53 de partide.

Golurile sale au ajutat-o pe Manchester City să cucerească tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, ceea ce îl face pe norvegian unul dintre principalii candidaţi la Balonul de Aur în acest an.

De cealaltă parte, rivalul Messi a marcat 7 goluri la Cupa Mondială pe care a câștigat-o alături de Argentina. Mai mult, el și-a trecut în cont alte 21 de goluri și 20 de pase decisive pentru PSG.

Mbappe, la rândul lui, a avut o Cupă Mondială de excepție, cu 8 goluri marcate. Jucătorul de 24 de ani cotat la 180 de milioane de euro a câștigat și titlul în Franța, marcând 41 de goluri pentru PSG.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și