Închide meniul

Tragedie în fotbal. A murit Trevor Francis, un fost jucător britanic legendar!

Bogdan Stănescu Publicat: 24 iulie 2023, 22:26

Reclamă
Tragedie în fotbal. A murit Trevor Francis, un fost jucător britanic legendar!

Tragedie în fotbal. A murit Trevor Francis, un fost jucător britanic legendar!

Trevor Francis / Facebook Nottingham Forest

Fostul atacant englez Trevor Francis, primul jucător britanic transferat pentru mai mult de un milion de lire sterline, a murit luni, la vârsta de 69 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trevor Francis s-a remarcat în culorile clubului Nottingham Forest, grupare cu care a câştigat două Cupe ale Campionilor Europeni.

Tragedie în fotbal. A murit Trevor Francis!

De-a lungul carierei sale, Trevor Francis a jucat pentru Birmingham City, Detroit Express, Nottingham Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta, Glasgow Rangers, QP Rangers, Wollongong City şi Sheffield United. Francis a disputat 52 de meciuri pentru Anglia, marcând de 12 ori. A evoluat la Cupa Mondială din 1982, relatează news.ro.

A câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni şi o Supercupă a Europei, cu Nottingham Forest. Cu Sampdoria a cucerit Cupa Italiei, iar în Scoţia (cu Rangers) şi în Anglia (cu Sheffield Wednesday) a câştigat câte o Cupă a Ligii.

În 1981, Trevor Francis a devenit primul jucător britanic pentru care se plătea o sumă mai mare de un milion de lire sterline. El a fost cumpărat atunci de Manchester City, care i-a plătit lui Nottingham Forest 1.200.000 de lire sterline.

Reclamă

Tragedie în handbal! A murit Ion „Jean” Crăciun, unul dintre cei mai titraţi antrenori din România

Tot în această lună a murit Ion „Jean” Crăciun, unul dintre cei mai titraţi antrenori de handbal români. Ion Crăciun a decedat în urma unui infarct, la vârsta de 67 de ani.

În 2016, naţionala feminină de tineret obţinea bronzul mondial cu Ion Crăciun pe banca tehnică.

Mai multe cluburi din Liga Naţională au transmis condoleanţe în urma veştii. Ion Crăciun, născut în 25 septembrie 1955, a antrenat ultima dată Corona Braşov, iar din 2019 s-a retras acasă, la Constanţa.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul carierei a stat pe banca tehnică a echipelor CSM Medgidia, Minaur Baia Mare, Tomis Constanţa, HCM Constanţa, Neptun Constanţa şi Corona Braşov. Cu HCM Constanţa a obţinut titlul naţional în 2011.

Ion Crăciun a antrenat şi naţionala feminină de tineret, cu care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016.

Cu tristeţe în suflet, ne luăm rămas bun de la unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai handbalului românesc, Ion Crăciun. Condoleanţe şi putere, familiei sale! Odihneşte-te în pace, maestre!”, a fost unul din mesajele de condoleanţe, transmis de CSU Suceava.

 

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:30 VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League 0:20 Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți” 0:10 Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor 18
mai
23:59
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul
18
mai
23:50
Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat!
18
mai
23:28
Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer
18
mai
23:10
VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade
18
mai
22:48
VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco”
18
mai
22:43
CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League!
18
mai
21:50
FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză
Vezi toate știrile
Citește și