Închide meniul

UEFA a anunţat lista scurtă pentru jucătorul anului! Când va fi desemnat câştigătorul

Alex Masgras Publicat: 17 august 2023, 16:01

Reclamă
UEFA a anunţat lista scurtă pentru jucătorul anului! Când va fi desemnat câştigătorul

EFA a anunţat lista scurtă pentru jucătorul anului

Lionel Messi, în tricoul lui PSG / Profimedia

UEFA a anunţat lista scurtă pentru jucătorul anului! Kevin De Bruyne, Lionel Messi şi Erling Haaland sunt cei trei jucători care se află pe lista scurtă a forului continental pentru titlul de cel mai bun jucător din sezonul 2022/23.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigătorul va fi anunţat de UEFA la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, care va avea loc pe 31 august, la Monaco. Tot atunci, forul continental anunţa şi antrenorul anului.

UEFA a anunţat lista scurtă pentru jucătorul anului! Când va fi desemnat câştigătorul

În ceea ce priveşte desemnarea celui mai bun jucător, comisia tehnică de la UEFA a ales lista scurtă a jucătorilor în funcţie de prestaţiile acestora de la echipele de club şi echipele naţionale.

Kevin De Bruyne, Lionel Messi şi Erling Haaland au fost apoi votaţi de un juriu format din atrenorii cluburilor care au participat sezonul trecut în cele trei competiţii europene: Liga Campionilor, Europa League şi Conference League. Alături de aceştia au mai votat selecţionerii naţionalelor de seniori din cadrul UEFA, dar şi un grup de jurnalişti din cadrul European Sports Media.

Aceştia au ales cei mai buni trei jucători din sezonul trecut. Prima opţiune a primit cinci puncte, a doua opţiune a primit trei puncte, în timp ce ultima opţiune a primit un singur punct. Antrenorii nu au avut voie să aleagă jucători din echipelele lor.

Reclamă

Astfel, cei trei finalişti sunt Kevin De Bryune, Erling Haaland şi Lionel Messi, urmând ca la tragerea la sorţi să aflăm şi câştigătorul premiului.

Tot la tragerea la sorţi a Ligii Campionilor, UEFA va desemna şi antrenorul anului. S-a urmat aceeaşi procedură ca în cazul jucătorului anului, iar pe lista scurtă şi-au făcut apariţia Pep Guardiola, Simone Inzaghi şi Luciano Spalletti.

Lionel Messi, Kevin De Bruyne şi Erling Haaland se luptă pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului trecut

Pep Guardiola a reuşit sezonul trecut tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor alături de Manchester City. Simone Inzaghi a ajuns cu Inter în finala Ligii Campionilor, pierdută la Istanbul în faţa „cetăţenilor”, în timp ce Luciano Spalletti a readus la Napoli titlul din Serie A, după 33 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce priveşte jucătorii, Lionel Messi, la ultimul sezon disputat la PSG, a evoluat în 41 de meciuri, reuşind să înscrie 21 de goluri şi să ofere 20 de pase decisive pentru formaţia pariziană. De asemenea, el a cucerit în premieră Cupa Mondială alături de Argentina.

Kevin De Bruyne şi Erling Haaland au reuşit tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor cu Manchester City. Atacantul norvegian a fost o adevărată maşinărie de goluri în primul sezon în tricoul „cetăţenilor”, marcând 52 de goluri în 53 de partide în toate competiţiile. În ceea ce îl priveşte pe De Bruyne, belgianul a evoluat în 49 de meciuri în toate competiţiile, reuşind 10 goluri şi 31 de pase decisive.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și