Închide meniul

UEFA a anunţat unde se vor organiza EURO 2028 şi EURO 2032! Veste de ultim moment dată de forul continental

Viviana Moraru Publicat: 10 octombrie 2023, 13:49

Reclamă
UEFA a anunţat unde se vor organiza EURO 2028 şi EURO 2032! Veste de ultim moment dată de forul continental

UEFA a anunţat unde se vor organiza EURO 2028 şi EURO 2032

Trofeul UEFA EURO/ ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO / Hepta

UEFA a anunţat unde se vor organiza EURO 2028 şi EURO 2032. Forul continental a dat o veste de ultim moment, şi a dezvăluit ce ţări vor găzdui competiţiile de peste 4, respectiv 8 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la turneele din 2028 şi 2032, EURO 2024 va avea loc în Germania. România luptă pentru un loc la competiţia de anul viitor, fiind pe locul secund în grupa de calificare.

UEFA a anunţat unde se vor organiza EURO 2028 şi EURO 2032

EURO 2028 va avea loc în Marea Britanie şi Irlanda. Oraşele gazde vor fi Belfast, Birmingham, Cardiff, Dublin, Glasgow, Liverpool, Londra, Manchester şi Newcastle.

În schimb, EURO 2032 va fi găzduit de Italia şi Turcia, care de asemenea au stabilit 20 de stadioane pe care se vor disputa meciurile de la turneul final european. Dintre acestea, doar zece vor fi alese de oficialii UEFA.

Reclamă

Presa din Anglia a anunţat că deşi englezii vor fi deja calificaţi la Europeanul din 2028, aceştia vor să dispute meciurile din preliminarii. Acest fapt vine în contextul în care naţionala lui Gareth Southgate ar duce lipsă de meciuri oficile, până la turneul final, în cazul în care nu va juca în preliminarii.

Oficialii Federaţiei engleze au luat ca „exemplu” naţionala Germaniei, care nu a disputat niciun meci oficial, până la startul Campionatului European din 2024, competiţie care este organizată de Germania.

Reclamă 4 / 0/3

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente. FIFA a decis ca organizarea turneului final de peste şapte ani să fie atribuită singurelor trei ţări care şi-au depus candidatura.

Spania, Portugalia şi Maroc vor organiza Cupa Mondială din 2030, dar meciuri de la turneul final de peste şapte ani se vor juca şi în trei ţări din America de Sud: Uruguay, Argentina şi Paraguay.

Până acum, doar Spania, Portugalia şi Maroc şi-au depus candidatura comună pentru organizarea turneului final, iar FIFA a decis ca aceste trei ţări să organizeze CM din 2030 şi să se califice automat la turneul final.

Pe lângă Europa şi Africa, un al treilea continent va găzdui meciuri de la turneul final care va sărbători 100 de ani de la prima Cupă Mondială. America de Sud va găzdui trei partide. Concret, Uruguay, Argentina şi Paraguay vor organiza meciurile de deschidere din grupele lor, urmând ca restul turneului să se dispute în Spania, Portugalia şi Maroc. Decizia trebuie confirmată prin vot la următorul congres FIFA, care va avea loc anul viitor, la Bangkok.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute Vezi toate știrile
Citește și