Închide meniul

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente! Care sunt ţările gazdă

Alex Masgras Publicat: 4 octombrie 2023, 19:28

Reclamă
Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente! Care sunt ţările gazdă

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente

Trofeul Cupei Mondiale / Profimedia

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente. FIFA a decis ca organizarea turneului final de peste şapte ani să fie atribuită singurelor trei ţări care şi-au depus candidatura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spania, Portugalia şi Maroc vor organiza Cupa Mondială din 2030, dar meciuri de la turneul final de peste şapte ani se vor juca şi în trei ţări din America de Sud: Uruguay, Argentina şi Paraguay.

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente

Premieră pentru Cupa Mondială din 2030. Ţări din trei continente vor găzdui meciuri la ediţia organizată la 100 de ani de la prima Cupă Mondială.

Până acum, doar Spania, Portugalia şi Maroc şi-au depus candidatura comună pentru organizarea turneului final, iar FIFA a decis ca aceste trei ţări să organizeze CM din 2030 şi să se califice automat la turneul final.

Pe lângă Europa şi Africa, un al treilea continent va găzdui meciuri de la turneul final care va sărbători 100 de ani de la prima Cupă Mondială. America de Sud va găzdui trei partide. Concret, Uruguay, Argentina şi Paraguay vor organiza meciurile de deschidere din grupele lor, urmând ca restul turneului să se dispute în Spania, Portugalia şi Maroc. Decizia trebuie confirmată prin vot la următorul congres FIFA, care va avea loc anul viitor, la Bangkok.

Reclamă

Gianni Infantino: „O sărbătoare va avea loc în America de Sud”

Astfel, şansele ca ediţia din 2034 a Cupei Mondiale să fie organizată de o ţară din Asia sau Oceania. Arabia Saudită este printre principalele favorite, dar sunt şanse mari ca Australia, Indonesia şi China să îşi depună şi ele candidaturile.

„Într-o lume divizată, fotbalul şi FIFA o unesc. Consiliul FIFA, care reprezintă întreaga lume a fotbalului, a decis în unanimitate să sărbătorească centenarul Cupei Mondiale, care a avut prima ediţie în 1930, în Uruguay.

Drept urmare, o sărbătoare va avea loc în America de Sud şi trei ţări din America de Sud – Uruguay, Argentina şi Paraguay, vor organiza câte un meci la Cupa Mondială din 2030. Primul dintre aceste meciuri se va juca, bineînţeles, pe stadionul unde a început totul, la Montevideo, pe Estadio Centenario, pentru a sărbători centenarul Cupei Mondiale”, a anunţat Gianni Infantino, potrivit fifa.com. De asemenea, Gianni Infantino a spus despre canindatura comună – Spania, Portugalia şi Maroc – că este „un mesaj grozav de pace, toleranţă şi incluziune”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern Vezi toate știrile
Citește și