Închide meniul

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 iulie 2023, 8:57

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus

Elina Svitolina şi Victoria Azarenka, la finalul duelului de la Wimbledon/ Profimedia

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus. Asociaţia Jucătoarelor de Tenis şi-a clarificat poziţia cu privire la această situaţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De când a început războiul în Ucraina, sportivele ucrainene au luat decizia de a nu le mai saluta pe adversarele lor din Rusia şi Belarus, la finalul meciurilor directe.

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus

„Din cauza războiului reprobabil în curs de desfăşurare, WTA respectă poziţia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor (din Rusia şi Belarus) la finalul unui meci, deoarece aceasta este o decizie personală. Avem unii dintre cei mai buni fani din lume şi le suntem recunoscători pentru pasiunea şi dedicarea lor şi le mulţumim pentru înţelegerea şi respectul lor faţă de sportivi”, se arată în declaraţia WTA, citată de news.ro.

Situaţia apăruse deja la Roland Garros, determinând-o pe Arina Sabalenka, nr. 2 mondial, să se exprime pe această temă, şi s-a repetat duminică, în timpul meciului din optimi dintre ucraineanca Elina Svitolina şi belarusa Victoria Azarenka, câştigat de prima. Svitolina a cerut organizaţiilor de tenis să explice că nu vor exista strângeri de mână între ucrainence şi rusoaice sau belaruse.

Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon

Reacţia Elinei Svitolina, după ce Victoria Azarenka a fost huiduită la Wimbledon nu a întârziat să apară. Cele două s-au întâîlnit în optimile de finală de la All England Club, iar sportiva din Ucraina s-a impus dramatic, 2-6, 6-4, 7-6 (9).

Reclamă

La finalul partidei, Azarenka nu a mai aşteptat o strângere de mână care oricum nu ar fi venit şi a felicitat-o discret pe Svitolina, după ce a dat mâna cu arbitrul de scaun. Este cunoscut că Elina cu le strânge mâna jucătoarelor din Belarus şi Rusia, din cauza războiului din ţara ei natală, Ucraina.

Azarenka a fost huiduită de o mare parte a fanilor prezenţi la meci pe Terenul 1, în timp ce pleca spre vestiare. Ea a dat din cap dezaprobator şi a făcut un semn cu mâinile deasupra capului, sub formă de protest. Chiar şi Elina a susţinut că nu a fost atitudinea corectă faţă de dubla câştigătoare de Grand Slam.

„Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, belaruşi şi ucraineni. Nu ştiu dacă este clar pentru oameni. Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă.

Reclamă 4 / 0/3

Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arynei Sabalenka). A fost la fel de nedrept pentru mine acolo. Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru”, a spus Svitolina.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și