Închide meniul

UEFA s-a răzgândit în privinţa Rusiei, după ce mai multe ţări au ameninţat cu boicotul

Alex Masgras Publicat: 10 octombrie 2023, 17:08

Reclamă
UEFA s-a răzgândit în privinţa Rusiei, după ce mai multe ţări au ameninţat cu boicotul

UEFA s-a răzgândit în privinţa Rusiei

Sediul UEFA / Profimedia

UEFA s-a răzgândit în privinţa Rusiei, după ce mai multe ţări au ameninţat cu boicotul, printre care şi România. Forul continental voia să reprimească în competiţii echipele de U17 ale Rusiei, considerând că tinerii nu trebuie să plătească pentru acţiunile adulţilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, mai multe federaţii din Europa, printre care şi FRF, au anunţat că vor boicota competiţiile în care vor lua startul echipe din Rusia.

UEFA s-a răzgândit în privinţa Rusiei, după ce mai multe ţări au ameninţat cu boicotul

La câteva zile după ce UEFA a luat decizia care a stârnit controverse în Europa, forul continental a decis să nu meargă mai departe cu planul de a reprimi echipele Rusiei de juniori la fotbal masculin şi feminin.

UEFA a motivat această decizie prin faptul că nu a putut identifica o soluţie tehnică în ceea ce priveşte participarea selecţionatelor din Rusia în competiţiile pe care le organizează, potrivit theathletic.com. Astfel, echipele U17 de fotbal masculin şi feminin nu vor lua startul în preliminarii.

Anunţul făcut de FRF la finalul lunii septembrie

În decursul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, oficialii de la conducerea fotbalului românesc au anunțat faptul că nici selecționatele României nu se vor duela, în competițiile organizate de UEFA, în nicio partidă amicală sau oficială cu o reprezentativă, chiar și de la U17 în jos, a Rusiei.

Reclamă

„Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

Reclamă 4 / 0/3

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal, postat pe frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și