Închide meniul

România se alătură boicotului la adresa UEFA. Anunțul oficial al Federației Române de Fotbal

Alex Ioniță Publicat: 29 septembrie 2023, 16:30

Reclamă
România se alătură boicotului la adresa UEFA. Anunțul oficial al Federației Române de Fotbal

FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene

Siglă FRF/frf.ro

România se alătură boicotului la adresa UEFA. Oficialii de la conducerea FRF au anunțat că nu sunt de acord cu ultima decizie a forului european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boicotul internațional a fost cauzat de de o decizie a UEFA. Concret, reprezentanții forului de la Nyon au hotărât ca echipele de juniori, de la U17 în jos, ale Rusiei vor fi reprimite în competițiile europene. După acest anunț, federațiile din Ucraina, Finlanda, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe, Danemarca, Islanda și Polonia au anunțat că selecționatele lor nu se vor duela cu reprezentantele Rusiei.

România se alătură boicotului la adresa UEFA. Ce a horătât Federația Română de Fotbal

În decursul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, oficialii de la conducerea fotbalului românesc au anunțat faptul că nici selecționatele României nu se vor duela, în competițiile organizate de UEFA, în nicio partidă amicală sau oficială cu o reprezentativă, chiar și de la U17 în jos, a Rusiei.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții FRF prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial. Oficialii de la conducerea Federației sunt de părere că și România trebuie să fie solidară cu sancțiunile date de insituțiile europene și naționale împotriva țării care se află în război cu Ucraina.

„Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

Reclamă

Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

Reclamă 4 / 0/3

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal, postat pe frf.ro.

UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene

În urma unei reuniuni care a avut loc marţi la Limassol, în Cipru, Comitetul Executiv al UEFA a anunţat reintroducerea în competiţiile sale a echipelor de tineret masculin şi feminin din Rusia. Acest lucru vizează echipele cu vârsta sub 17 ani şi intră în vigoare în acest sezon.

Într-un comunicat publicat pe reţelele sale de socializare, UEFA a explicat că:

„Tinerii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni pentru care adulţii sunt singurii responsabili”. Pentru Comitetul Executiv, „este deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

În consecinţă, organismul european a dat instrucţiuni administraţiei sale să găsească „soluţii tehnice” pentru a reintroduce echipele ruseşti Under-17 în competiţiile din acest sezon, chiar dacă tragerile la sorţi au avut deja loc. Cu toate acestea, meciurile vor trebui să se dispute în afara teritoriului rusesc, fără steaguri, imnuri naţionale sau ţinută oficială.

Cu toate acestea, UEFA şi-a reafirmat „condamnarea războiului ilegal purtat de Rusia” din februarie 2022 şi a confirmat „suspendarea tuturor celorlalte echipe ruseşti – cluburi şi echipe naţionale – până la sfârşitul conflictului din Ucraina”.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și