Închide meniul

Uluitor! Campioana europeană, Italia, a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din 2022. A ajuns la baraj! Elveția i-a „suflat” primul loc. Situația în toate grupele din preliminarii

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 noiembrie 2021, 23:57

Uluitor! Campioana europeană, Italia, a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din 2022. A ajuns la baraj! Elveția i-a „suflat primul loc. Situația în toate grupele din preliminarii

Roberto Mancini și Italia, OUT de la CM 2022

Profimediaimages

Cu Istvan Kovacs la centru, Squadra Azzurra nu a izbutit să câștige la Belfast. Irlanda de Nord – Italia a fost 0-0, iar Elveția a profitat. Chiar dacă a părut a se chinui și a avut numai 0-0 la pauză, selecționata lui Murat Yakin s-a descătușat în repriza secundă. A înscris patru goluri și a avut alte două reușite anulate pe motiv de ofsaid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italia a ajuns la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022

Naționala Italiei a rămas fără victorie în Irlanda de Nord. A ajuns la 3 remize și o înfrângere în deplasare, capitol la care numai cu Suedia stă mai rău.

În condițiile date, Elveția s-a clasat pe primul loc, cu 18 puncte. Fără eșec în această campanie de calificare, jucătorii lui Mancini au trăit o dezamăgire uriașă. Au pierdut poziția de lider în ultima etapă și au nevoie să câștige două meciuri de baraj pentru a ajunge la CM 2022.

Ce rezultate s-au înregistrat luni în preliminarii:

Reclamă
Citește și:

Ce echipe s-au calificat la Campionatul Mondial din 2022

Echipele deja calificate la CM 2022 sunt: Qatar (țara organizatoare), Elveția, Anglia, Serbia, Spania, Franța, Belgia, Danemarca, Croația, Germania și Brazilia.

Echipele din Europa care au ajuns la barajul pentru CM 2022: Italia, Portugalia, Suedia, Scoția, Rusia, Polonia, Macedonia de Nord.

Grupa A: Serbia este calificată matematic la Campionatul Mondial după ce a învins Portugalia la ea acasă, scor 1-2. Lusitanii se mulțumesc doar cu locul de baraj.

Reclamă 4 / 0/3

Grupa B: Spania este calificată matematic la Campionatul Mondial după ce a învins Suedia la Sevilla, scor 1-0. Totuși, suedezii pot spera în continuare. La ultimul baraj au eliminat Italia, iar apoi au ajuns până în sferturile de finală ale Mondialului din Rusia.

Grupa C: Situație uluitoare în clasamentul acestei grupe. Campioana europeană, Italia va ajunge doar la baraj. Elveția a dat marea lovitură. A învins-o pe Bulgaria și a obținut, pe ultima sută de metri, biletele pentru turneul final!

Grupa D: Franța este calificată la Campionatul Mondial din 2022. Campioana en-titre și-a asigurat prezența după victoria clară din meciul cu Kazahstan, scor 8-0. De partea cealaltă, poziția de baraj este disputată de două echipe: Ucraina și Finlanda.

Grupa E: Belgia este calificată la Campionatul Mondial din 2022. După 7 etape, belgienii au obținut biletele pentru competiția din Qatar. Cehia și Țara Galilor se lupă pentru locul de baraj.

Grupa F: Danemarca este calificată matematic la Campionatul Mondial din 2022. De partea cealaltă, Scoția va merge la baraj.

Grupa G: Olanda, Turcia și Norvegia se luptă pentru locul direct care duce la Campionatul Mondial din 2022.

Grupa H: Rusia s-a calificat matematic la Campionatul Mondial din 2022. Autogolul lui Fedor Kudryashov a decis Croația – Rusia 1-0. În urma acestui rezultat, vicecampioana mondială și-a asigurat biletele pentru competiția din Qatar. De cealaltă parte, rușii vor merge la baraj.

Reclamă

Grupa I: Anglia s-a calificat la Campionatul Mondial din 2022, cu 26 de puncte. Polonia ajunge la barajul care duce turneul final din Qatar.

Grupa J: Germania este calificată matematic la Campionatul Mondial din 2022. Macedonia de Nord va merge la baraj.

Recomandări
  • Irlanda de Nord – Italia 0-0
  • Elveția – Bulgaria 4-0

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și