Închide meniul

Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich!

Publicat: 19 aprilie 2024, 22:06

Reclamă
Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich!

Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich!

Roman Abramovich / Hepta

Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul de fotbal Vitesse Arnhem a fost depunctat vineri cu 18 puncte şi va retrograda din prima ligă olandeză, în contextul în care este anchetat pentru legăturile cu oligarhul rus Roman Abramovich, fostul proprietar al grupării Chelsea.

Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovici!

Vitesse a precizat într-un comunicat că nu va face apel la sancţiunea impusă de o comisie de licenţiere din cadrul Federaţiei Olandeze de Fotbal, informează news.ro. Aceasta face ca echipa să retrogradeze în eşalonul secund pentru prima dată în ultimii 35 de ani.

Echipa Vitesse era deja în pericol de retrogradare înainte ca totalul de puncte să fie redus la -1.

Federaţia olandeză a precizat că Vitesse „a eşuat în mod repetat” în a îndeplini cerinţele licenţei sale financiare.

Reclamă

Vitesse şi proprietarii săi ruşi au avut legături de lungă durată cu Chelsea, club pe care Abramovich l-a deţinut timp de aproape 20 de ani.

În martie 2022, Vitesse juca în optimile de finală ale Conference League

Guvernul britanic a forţat vânzarea clubului Chelsea după invazia rusă din Ucraina, din februarie 2022.

În martie 2022, Vitesse juca în optimile de finală ale Conference League împotriva viitoarei campioane Roma. Norocul clubului olandez a scăzut de atunci, iar fostul mijlocaş olandez şi al Barcelonei, Phillip Cocu, a demisionat din funcţia de antrenor în noiembrie.

Reclamă 4 / 0/3

O anchetă a cotidianului britanic The Guardian, de anul trecut, a arătat că Abramovich ar fi finanţat în secret Vitesse cu peste 100 de milioane de dolari.

Chelsea, sub proprietatea lui Abramovich, a împrumutat mai mulţi jucători la Vitesse timp de mai mulţi ani, printre care Nemanja Matic şi Mason Mount.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și