Închide meniul

OFICIAL. Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea! Prima reacție a miliardarului american, după ce a preluat clubul de la Roman Abramovich

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 30 mai 2022, 18:55

OFICIAL. Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea! Prima reacție a miliardarului american, după ce a preluat clubul de la Roman Abramovich

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea

Todd Boehly, în tribune la un meci jucat de Chelsea / Profimedia

Todd Boehly este, în mod oficial, noul patron al lui Chelsea. Clubul londonez a anunțat că tranzacția a fost finalizată cu succes. Consorțiul miliardarului american a preluat pachetul de acțiuni al echipei de pe Stamford Bridge, deținut până acum de Roman Abramovich.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chelsea a intrat într-o nouă „eră”, după despărțirea de Roman Abramovich. Oligarhul rus a plecat de pe Stamford Bridge după 19 ani, iar în locul său a sosit Todd Boehly, un miliardar american în vârstă de 48 de ani.

OFICIAL. Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea! Prima reacție a miliardarului american

Începând de astăzi, Chelsea va fi condusă de consorțiul deținut de Boehly și Clearlake Capital Group. Din grupul respectiv vor mai face parte Hansjörg Wyss și Mark Walter.

Boehly a dezvăluit care vor fi principalele sale obiective la conducerea noii sale echipe:

„Suntem onorați să devenim noii conducători de la Chelsea Football Club. Suntem implicați complet – 100%, în fiecare minut al fiecărui meci. Viziunea noastră, din postura de noi patroni, este foarte clară: vrem să facem fanii lui Chelsea extrem de mândri.

Reclamă

Împreună cu dorința noastră de a dezvolta academia și de a descoperi cei mai talentați jucători, planul nostru de acțiune este să investim în club pe termen lung și să construim pe fondul istoriei pline de succes a lui Chelsea.”, a declarat Todd Boehly, pentru site-ul oficial al lui Chelsea.

Cine este Todd Boehly, noul conducător al lui Chelsea

Todd Boehly investește deja în sport. El deține 20% din acțiunile lui LA Dodgers, echipă legendară de baseball, care a cucerit titlul în 2020, după 22 de ani. Un alt punct de atracție din portofoliul lui Boehly este legendara echipă de baschet LA Lakers, unde îl are sub contract pe LeBron James.

Todd Boehly are 48 de ani și este unul dintre cei mai mari filantropi din lume. Donațiile sale au depășit în ultimii 2 ani suma de 150 de milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Chelsea a confirmat că o parte din bani, 2,5 miliarde de lire sterline, vor fi transferați într-un cont înghețat de Marea Britanie care îi aparține lui Roman Abramovich, iar întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile. Ar trebui să ajungă la victimele războiului din Ucraina.

Todd Boehly s-a mai angajat să investească alte 1,75 de miliarde de euro în beneficiul clubului Chelsea, pe lângă suma care va fi donată.

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea

Au trecut aproape trei luni de când am anunţat intenţia mea de a vinde Chelsea FC. În această perioadă, echipa a muncit mult pentru a găsi custodele potrivit pentru Chelsea FC care să se afle în cea mai bună poziţie pentru a conduce clubul în noul său capitol.

Calitatea de proprietar al clubului vine cu o mare responsabilitate. De când am venit la Chelsea în urmă cu aproape 20 de ani, am văzut ce poate reuşi acest club. Scopul meu a fost să mă asigur că următorul proprietar are o mentalitate care va ajuta echipele masculină şi feminină să obţină succerse şi dorinţa de a continua dezvoltarea altor aspecte cheie ale clubului, cum sunt academia şi activitatea vitală a Fundaţiei Chelsea.

Sunt mulţumit că această căutare s-a încheiat cu succes. Le urez succes noilor custozi, atât pe teren cât şi în afara terenului.

A fost onoarea vieţii mele să fiu parte a acestui club. Le mulţumesc tuturor foştilor şi actualilor jucători, membri ai stafului şi bineînţeles fanilor pentru aceşti ani incredibili. Sunt mândru de faptul că milioane de oameni vor beneficia, ca urmare a succeselor noastre obţinute împreună, de noua fundaţie caritabilă. Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună.

Mulţumesc. Roman”, este mesajul lui Abramovich, postat pe site-ul oficial al clubului Chelsea.

Reclamă

 

Recomandări
  • OFICIAL. Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și