Închide meniul

UPDATE Alegeri Barcelona | Joan Laporta va fi din nou preşedinte pe Camp Nou. Imagini inedite cu cei trei candidaţi. Lionel Messi, printre cei care au votat

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 martie 2021, 20:05

UPDATE Alegeri Barcelona | Joan Laporta va fi din nou preşedinte pe Camp Nou. Imagini inedite cu cei trei candidaţi. Lionel Messi, printre cei care au votat

profimediaimages

Alegerile prezidențiale de la Barcelona

UPDATE: 54,28% este rezultatul oficial obținut de Joan Laporta, potrivit spaniolilor de la AS. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UPDATE: Joan Laporta a fost felicitat de ceilalţi doi candidaţi pentru victoria sa.

UPDATE: Victoria lui Laporta, confirmată de numărătoarea oficială.

Reclamă

UPDATE: După închiderea urnelor, Marca a publicat rezultatele unui sondaj efectuat de TV3. Joan Laporta ar fi obţinut 58,3% din voturi, faţă de Victor Font care a fost preferat de 31,3% dintre votanţi şi de Toni Freixa care a adunat 9,3% din opţiuni. Laporta a mai condus-o pe Barcelona între 2003 şi 2010. Cu el preşedinte, Barcelona a cucerit de două ori Champions League (2006 şi 2009) şi de patru ori La Liga (2005, 2006, 2009, 2010), alături de alte trofee importante.

UPDATE: La urnele de vot s-a prezentat și Lionel Messi. Argentinianul a fost printre primii jucători de la Barcelona care s-au prezentat la urne. 

Reclamă 4 / 0/3

Știrea inițială

Secțiile de votare s-au deschis la ora 09:00. Este pentru prima dată în istorie când alegerile se desfășoară în mai multe locații. Pe lângă sediul clubului de lângă Camp Nou, alegătorii își mai pot exprima opțiunea în alte șase locații răspândite în Catalunya și Andorra. 

Barcelona are 110.290 de suporteri acționari. Dintre aceștia, peste 87.000 sunt așteptați în secțiile de votare. Restul au cerut să voteze prin poștă. 

Barcelona își alege președintele

Cei trei candidați sunt Victor Font, Toni Freixa și Joan Laporta. Cel din urmă este principalul favorit la câștigarea postului, potrivit presei catalane. El a mai fost președintele grupării de pe Camp Nou în perioada 2003-2010. 

"Este timpul. Ziua alegerilor începe. În următoarele 12 ore, suporterii-acţionari vor alege noua conducere a clubului Barca, până în 2026", se arată într-un comunicat emis de FC Barcelona.

Precedentul președinte al Barcelonei a fost Josep Bartomeu. El a fost criticat aspru de suporterii catalani și este văzut drept principalul responsabil pentru regresul echipei din ultimii ani. Bartomeu și conducerea lui și-au dat demisia la sfârșitul lunii octombrie

Reclamă

Josep Bartomeu, arestat în cazul Barcagate

Josep Maria Bartomeu şi alte persoane din fosta conducere ar fi angajat o firmă care a discreditat atât foşti şi actuali jucători, dar şi candidaţi la alegerile pentru şefia clubului. Nu au scăpat Lionel Messi şi Gerard Pique.

Bartomeu a fost arestat de polițiștii catalani pe 1 martie. El a fost eliberat provizoriu, după ce a refuzat să depună mărturie în fața judecatorului.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:55 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și