Închide meniul

Val de reacții după moartea lui Sir Bobby Charlton! Întreaga lume a fotbalului, șocată de dispariția fostului campion mondial

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 21 octombrie 2023, 20:28

Val de reacții după moartea lui Sir Bobby Charlton! Întreaga lume a fotbalului, șocată de dispariția fostului campion mondial

Val de reacții după moartea lui Sir Bobby Charlton

Sir Bobby Charlton a jucat la Manchester United între 1956 și 1973 / Profimedia

Val de reacții după moartea lui Sir Bobby Charlton. Lumea fotbalului a fost șocată de dispariția fostului mare jucător, care a încetat din viață astăzi, la vârsta de 86 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigător al Balonului de Aur în 1966, dar și a Cupei Mondiale în același an, Bobby Charlton a scris istorie în tricoul lui Manchester United, dar și pentru echipa națională a Angliei. Pentru „diavolii roșii” a adunat 584 de meciuri și a marcat 199 de goluri, în timp ce pentru prima reprezentativă a jucat în 106 partide și a marcat de 49 de ori.

Val de reacții după moartea lui Sir Bobby Charlton! Foști mari fotbaliști, îndurerați de dispariția fostului mijlocaș

UPDATE 20.28 Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a transmis condoleanţe în numele forului mondial: “În numele FIFA şi al familiei fotbalului transmit condoleanţe familiei şi prietenilor lui Sir Bobby Charlton. Plângem pierderea unuia dintre membrii echipei Angliei care a câştigat Cupa Mondială din 1966 şi a unei legende a fotbalului, al cărei impact asupra jocului s-a întins pe mai multe generaţii. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi cei care i-au fost apropiaţi, către foştii săi coechipieri, Federaţia de Fotbal şi Manchester United. Odihnească-se în pace”.

Suntem extrem de întristaţi de vestea trecerii în nefiinţă a fostului căpitan al Angliei, Sir Bobby Charlton”, a menţionat FA într-un mesaj.

O adevărată legendă a sportului nostru. Nu te vom uita niciodată Sir Bobby”, a notat şi naţionala Angliei într-un mesaj după decesul lui Charlton.

Reclamă

Reacţiile lui Gary Neville, Gary Lineker și John Terry după decesul lui Sir Bobby Charlton

După ce moartea lui Sir Bobby Charlton a fost anunțată, a apărut un val de reacții legate de acest eveniment nefericit. Printre personalitățile care au transmis un mesaj legat de dispariția fostului campion mondial se numără nume „grele” ale fotbalului britanic, precum Gary Neville, Gary Lineker și John Terry.

Gary Nevile, jucător important din istoria lui Manchester United, a făcut o postare, pe rețelele de socializare, după auzirea acestei vești:

„Un câștigător al Cupei Mondiale, un jucător senzațional pentru Manchester United, iar, pentru mine, cel mai bun jucător din istoria Angliei. Poate că nu mai este printre noi, dar va fi nemuritor în lumea fotbalului. Odihnește-te în pace, Sir Bobby!”, a fost mesajul lui Nevile, citat de thesun.co.uk.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, Gary Lineker a făcut și el o postare emoționantă: „Sunt foarte îndurerat. A fost cu adevărat un fotbalist fantastic, dar și un om senzațional”.

Mesajul postat de John Terry, fostul căpital al Angliei și al celor de la Chelstea a fost: „Odihnește-te în pace, Sir Bobby Charlton. Sunt vești cu adevărat sfâșâietoare”.

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul campion mondial avea 86 de ani

„Sir Bobby Charlton, 1937-2023. Cuvintele nu vor fi niciodată de ajuns”, a transmis clubul Manchester United, pentru care Sir Bobby Charlton a scris istorie.

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și