Închide meniul

Villarreal – Manchester United 1-1 (11-10 d.l.p.) | Villarreal a câştigat Europa League după o finală halucinantă! Performanţă istorică pentru „Submarinul galben” şi Unai Emery

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 27 mai 2021, 1:02 / Actualizat: 27 mai 2021, 2:16

Villarreal – Manchester United 1-1 (11-10 d.l.p.) | Villarreal a câştigat Europa League după o finală halucinantă! Performanţă istorică pentru „Submarinul galben şi Unai Emery

Profimedia

Villarreal a câștigat Europa League

Villarreal a câştigat Europa League, după o finală halucinantă în Polonia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primele 90 de minute, tabela a arătat egalitate, 1-1, astfel că a fost nevoie de prelungiri. Gerard Moreno a deschis scorul în Polonia, în minutul 29. Atacantul a reuşit sezonul carierei şi a ajuns la cota 30 pentru Villarreal, în toate competiţiile. Din 2011 nu mai reuşise un jucător să înscrie la fel de multe goluri. Giuseppe Rossi a fost ultimul care a făcut-o.

Edinson Cavani a restabilit egalitatea, în minutul 55. Pe lângă faptul că a fost golul care ar putea da tonul revenirii la Manchester United, Cavani a intrat în cărțile de istorie. La 34 de ani și 101 zile, acesta a devenit cel mai în vârstă marcator al lui United din finalele europene. A fost al 6-lea gol din ultimele 4 partide de Europa League pentru Edinson Cavani.

Villarreal a câştigat Europa League

După cele 90 de minute regulamentare, cele două echipe nu au reuşit să înscrie nici în prelungiri. Astfel, câştigătoarea trofeului a fost decisă la loteria penalty-urilor. De Gea a ratat pentru United, după ce s-au executat nu mai puţin de 22 de lovituri de departajare.

Reclamă

”Mister Europa League” a lovit din nou

Unai Emery (49 ani) este supranumit ”Mister Europa League” pe bună dreptate. Spaniolul a câştigat un nou trofeu, în a cincea finală a competiţiei.

Villarreal a ajuns în premieră într-o finală europeană şi a câştigat-o. Pentru Unai Emery a fost a cincea. În 2014, 2015 şi 2016 a reuşit să ajungă în ultimul act cu Sevilla, în 2019 cu Arsenal, iar în 2021 cu Villarreal. Dintre acestea, tehnicianul a câştigat 4, trei cu andaluzii şi una cu ibericii.

Reclamă 4 / 0/3

Hegemonia spaniolilor continuă în Europa

În ultimii 20 de ani, în finalele de Europa League şi Champions League, echipele din Spania au întâlnit de 16 ori o adversară dintr-un alt campionat. În urma succesului din această seară, ibericii au ajuns la a 16-a victorie.

Villarreal a câştigat Europa League şi a obţinut biletele pentru Champions League

În urma acestui succes, Villarreal s-a calificat în următorul sezon UEFA Champions League din postura de câştigătoare Europa League. În La Liga, „Submarinul galben” a încheiat pe locul 7 şi ar fi urmat să joace în Conference League dacă nu se impunea în această seară.

Parcursul lui Villarreal în Europa League

În „16-imi”, „Submarinul galben” a jucat cu Redbull Salzburg, echipa la care Erling Haaland strălucea anul trecut în UEFA Champions League. De atunci, Salzburg a pierdut mai mulți jucători impiortanți, inclusiv Haaland, și nu a avut nicio șansă împotriva lui Villarreal. A fost 4-1 la general pentru spanioli.

În „optimi”, Villareal a jucat cu Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu. „Il Luce” a eliminat-o în turul anterior pe Brugge, însă n-a avut nicio șansă împotriva echipei lui Emery. 4-0 la general, iar „Submarinul Galben” a mers în „sferturi”.

Acolo, Villarreal a jucat cu Dinamo Zagreb, echipă care o eliminase surprinzător pe Tottenham. Împotriva elevilor lui Emery, croații n-au avut nicio șansă. 3-1 la general pentru Villarreal, care a dat în semifinale peste Arsenal.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și