Închide meniul

Wayne Rooney este noul antrenor al lui Birmingham City! Englezul a semnat la doar câteva zile după ce a plecat din MLS

Alex Masgras Publicat: 11 octombrie 2023, 15:54

Reclamă
Wayne Rooney este noul antrenor al lui Birmingham City! Englezul a semnat la doar câteva zile după ce a plecat din MLS

Wayne Rooney este noul antrenor al lui Birmingham City

Wayne Rooney / Profimedia

Wayne Rooney este noul antrenor al lui Birmingham City! Fostul atacant de la Manchester United s-a despărţit în urmă cu câteva zile de DC United, formaţie din MLS, dar nu a rămas prea mult timp fără angajament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a bătut palma cu Birmingham City, formaţie din Championship, al doilea eşalon al fotbalului englez. Alături de Rooney vor veni şi Ashley Cole, fostul jucător al lui Arsenal şi Chelsea, şi John O’Shea, fostul coechipier al lui Rooney la United.

Wayne Rooney este noul antrenor al lui Birmingham City!

Wayne Rooney s-a despărţit de DC United în urmă cu câteva zile, după ce a ratat calificarea în play-off-ul MLS cu formaţia din capitala Statelor Unite.

Fostul atacant englez nu a rămas mult timp fără angajament, el semnând deja cu Birmingham City. Formaţia din Championship l-a demis în mod surprinzător pe antrenorul John Eustace, cel care a păstrat echipa în Championship sezonul trecut. Acum, Wayne Rooney a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani şi jumătate.

„Birmingham City Football Club este încântat să anunţe numirea lui Wayne Rooney ca manager, el acceptând un contract pentru următorii trei ani şi jumătate”, a anunţat clubul, precizând că fostul internaţional englez va începe treaba imediat.

Reclamă

Wayne Rooney, salariu de trei ori mai mare decât al predecesorului la Birmingham City

Potrivit celor de la goal.com, Wayne Rooney va avea un salariu de 1,5 milioane de lire sterline la Birmingham City, de trei ori mai mult decât predecesorul său, John Eustace.

„Sunt încântat să mă alătur celor de la Birmingham City Football Club. Este foarte clar că au un plan şi sunt dedicaţi pentru a îşi realiza obiectivele.

Reclamă 4 / 0/3

Mi-am construit cariera de antrenor, m-am pus în medii care mi-au adus provocări, pentru a mă pregăti pentru această oportunitate. Este un proiect care îmi dă sens şi abia aştept să încep”, a declarat şi Wayne Rooney, potrivit bcfc.com.

Birmingham City, formaţie care nu a mai fost în Premier League din sezonul 2010/11, se află pe locul 6 în Championship, cu 18 puncte adunate în 11 partide, la 12 puncte în spatele liderului Leicester.

Înainte de DC United, Wayne Rooney a mai antrenat-o timp de doi ani pe Derby County.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și