Închide meniul

Xavi. 767 de partide și 25 de trofee s-au întors acasă. A debutat contra lui Gabi Popescu!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 5 noiembrie 2021, 13:54

Xavi. 767 de partide și 25 de trofee s-au întors acasă. A debutat contra lui Gabi Popescu!

Xavi a debutat pentru FC Barcelona în 1998. De cealaltă parte s-a aflat românul Gabi Popescu, la Valencia

Xavi s-a întors acasă, la FC Barcelona, de această dată ca antrenor. 767 de partide și 25 de trofee au revenit pe ”Camp Nou”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băiatul din Terrassa a debutat în Primera Division pe 3 octombrie 1998, pe ”Mestalla”, contra Valenciei la care a intrat și Gabi Popescu. Antrenor era Louis van Gaal, iar printre coechipieri se aflau Sergi (cel care i-a ținut locul cald după demiterea lui Koeman), Luis Enrique, Kluivert ori Rivaldo. Avea să bifeze 17 partide în primul său sezon, când cucerea și primul său titlu. Dacă dăm la o parte anul inaugural și ruptura de la ”încrucișate” din 2005 – 2006, în rest Xavi a bifat minimum 30 de meciuri pentru catalani în fiecare sezon.

A vrut să plece o singură dată, în vara lui 2014, dar a discutat cu antrenorul Luis Enrique și a decis să mai bage o fisă. La final, mai făcea rost de încă o Ligă a Campionilor, a patra din carieră. În iunie 2015, după ultimul act cu Juventus, 3-1, decidea să o cotească spre Qatar. 25 de titluri în total, opt trofee de campion, patru Ligi ale Campionilor, două Cupe ale Spaniei, șase Supercupe ale patriei lui Cervantes, două Supercupe ale Europei și două Mondialuri ale Cluburilor. 17 sezoane. 

Vineri, 5 noiembrie 2021, Xavi s-a întors acasă. Lipsise șase ani și jumătate. Toată lumea speră ca Barcelona, cu el pe bancă, să-și revină. Noul Guardiola e pe ”Camp Nou”.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și