Închide meniul

Adrian Iencsi, uluit de primul contact cu noul stadion din Giulești. „Este un loc sfânt!” Ce l-a impresionat la „bijuteria” rapidiștilor

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 ianuarie 2022, 17:00

Adrian Iencsi, uluit de primul contact cu noul stadion din Giulești. „Este un loc sfânt! Ce l-a impresionat la „bijuteria rapidiștilor

Stadionul Rapid, la un singur pas de inaugurare

Facebook CNI

Cum a pășit pe noul „Giulești”, Adrian Iencsi și-a adus aminte de ziua în care a debutat în tricoul Rapidului. Se întâmpla în 1997, într-un meci cu U Cluj. Iencsi avea să cucerească două titluri de campion al României cu formația giuleșteană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Iencsi, uluit de primul contact cu noul stadion din Giulești

”Ohoho, ohoo. Da, am debutat la un meci cu U Cluj, în 1997, nu voi uita niciodată, meci câștigat de noi. Au trecut anii foarte rapid. Parcă ieri, alaltăieri ne bucuram cu suporterii după cele două campionate câștigate, cel din ’98-’99 și cel din 2002-2003. Eu înainte să fiu legitimat am jucat aici din postura fotbalistului de la Ceahlăul și de atunci am simțit atmosfera Giuleștiului.

Pentru mine, au contat și vor conta mereu suporterii. Am trăit clipe minunate alături de ei, ne-au susținut și în momente mai puțin plăcute. Este o mândrie, un stadion nou, important este să vii cu plăcere, pentru că locul este același. Este un loc sfânt, sper să nu spun prea mult, dar e special. E un alt stadion, ca structură, dar atmosfera, aerul sunt aceleași. Îmi plac tribunele pentru că par chiar mai apropiate de gazon față de vechiul stadion”, a spus Adrian Iencsi, potrivit digisport.ro.

Iencsi a jucat pentru giuleșteni până în 2003, când a fost vândut la Spartak Moscova pentru 700.000 de euro. Avea să se întoarcă în Giulești în 2009, pentru o ultimă aventură în tricoul echipei de suflet.

Stadionul Rapid este gata să găzduiască primul meci

Construcţia arenei a costat 39 de milioane de euro. Toate lucrările s-au finalizat, iar stadionul a fost predat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) către Clubul Sportiv Rapid. Recepţia noului stadion a fost făcută, fanii urmând să fie primiţi, în scurt timp, pe „bijuteria” din Giuleşti. Mai sunt câteva proceduri de urmat pentru a putea fi găzduite şi meciurile din Liga 1. „Maxim la sfârşitul lunii februarie cred că se va putea juca aici„, a dezvăluit preşedintele CS Rapid, Valentina Caciureac.

Reclamă

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling. De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori.

Reclamă 4 / 0/3

Stadionul Rapid

  • Cât a costat Stadionul Rapid şi ce capacitate are
  • Cost – 39 milioane de euro
  • Capacitate – 14.050 de locuri
  • Nivel de clasificare – UEFA 4
  • Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline
  • Spaţii de cazare pentru sportivi
  • Spaţii de alimentaţie publică
  • Spaţii administrative
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și