Închide meniul

Alexandru Tudor, mărturie după 13 ani. Cum a favorizat clubul la care lucrează acum la un penalty pe care l-a văzut toată ţara

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 septembrie 2021, 9:46

Alexandru Tudor, mărturie după 13 ani. Cum a favorizat clubul la care lucrează acum la un penalty pe care l-a văzut toată ţara

Hepta

Portarul Zapata l-a dărâmat în careu pe Semedo, când scorul era 2-1 pentru Steaua. Tudor nu a acordat însă nimic. Roş-albaştrii au luptat cu ardelenii la titlu în acest sezon, dar feroviarii au câştigat primul campionat din istoria clubului. Între timp, Tudor a ajuns un apropiat al Bisericii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Tudor, la ora mărturisirilor

„Am avut până la pauză un meci perfect, căpitanii mă respectau, echipele se comportau impecabil, jocul era cursiv, foarte frumos. Intrând cu senzaţia asta de suficienţă, de a putea controla orice şi de a crede că poţi face treaba asta de unul singur, m-am dus la pauză şi m-am relaxat. M-am întors cu lipsă de concentrare. Şi prin minutul 50 i-am spus arbitrului de rezervă: «Nu-l pui tu pe Andone să stea jos?». Adică mă ocupam de lucruri colaterale jocului”.

Şi în clipa aia, fundaşul central de la CFR Cluj dă o diagonală de 60 de metri, Semedo se întâlneşte cu portarul Zapata la 55 de metri de mine şi eu văd corner, dar toată lumea ştie că a fost penalty!!!

De acolo s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câştig, această mare lovitură pe care o simţeam. Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate gestiona orice tip de meci.

Mărturia lui Alexandru Tudor! Cum a ratat un penalty văzut de toată ţara

După acest meci, care s-a lăsat cu un scandal imens, am ajuns la Sfântul Munte. Şi în momentul când am ajuns acolo m-am întâlnit cu un părinte care mi-a transmis gândul lui Dumnezeu prin gura lui. Am întrebat: «Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?». Eram trei. El a închis ochii, s-a rugat şi am simţit schimbarea de 90 de grade….

Reclamă

Dumneata ştii ce înseamnă Liturghie? Ce fac eu în altar dumneata ai datoria să faci pe teren. Trebuie să te pregăteşti ca un preot, să te spovedeşti, să te împărtăşeşti la fiecare meci ca să aduci duhul lui Dumnezeu pe teren. Trebuie să te rogi pentru jucători, pentru spectatori, pentru antrenori, pentru toată lumea. Trebuie să aduci acest duh pe teren». Şi-am rămas şocat!”

Mi s-a întâmplat ceva extraordinar cu acel părinte. Am rămas marcat de această chestiune. Asta a făcut diferenţa între arbitrul Tudor care la primul derby avea două penalty-uri, două «roşii», 14 «galbene», scandal şi ultimii doi ani de carieră, când n-am avut niciun penalty. Şi un singur «roşu» în ziua în care a murit nea Ilie Balaci. L-am dat afară pe unul că a înjurat de morţi şi la final jucătorul m-a felicitat la televizor» «Felicitări arbitrului că m-a dat afară!». Apare un alt comportament după ce Dumnezeu preia frâiele şi tu îl laşi. Te dai la o parte un pic şi zici «Doamne, aşază tu lucrurile!»”, a spus Tudor, într-un interviu acordat pentru Doxologia.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” Vezi toate știrile
Citește și