Închide meniul
EXCLUSIV

Azi se împlinesc 16 ani de la celebrul Steaua – Rapid 2006! Bănel Nicoliță, eroul roş-albaştrilor în sfertul UEFAntastic: „Nu mai puteam să dorm! Nu poţi să explici în cuvinte!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 aprilie 2022, 12:23 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 14:19

Azi se împlinesc 16 ani de la celebrul Steaua – Rapid 2006! Bănel Nicoliță, eroul roş-albaştrilor în sfertul UEFAntastic: „Nu mai puteam să dorm! Nu poţi să explici în cuvinte!

Bănel Nicoliță vrea ca FCSB să câştige titlul

AS.ro

Astăzi, 6 aprilie, se împlinesc fix 16 ani de la celebrul retur din sfertul UEFAntastic dintre Steaua şi Rapid. Bănel Nicoliță (37 de ani) a rememorat dubla manșă „de foc” din 2006 dintre cele două rivale din Bucureşti, povestind cât de mare era presiunea din jurul jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Steaua, echipa pregătită atunci de Cosmin Olăroiu, a mers mai departe grație golului marcat în deplasare de Bănel Nicoliță, în partida tur din Giulești, scor 1-1. În exclusivitate pentru Antena Sport, fostul stelist a povestit cum a trăit sfertul UEFAntastic.

Bănel Nicoliță, eroul Stelei în sfertul UEFAntastic

„Am două regrete, sincer! Unul e că n-am ajuns în finala Europa League. Şi al doilea, cu echipa națională, că nu m-am calificat și am avut șanse foarte mari atunci când Adi a ratat penalty. (n.r. cu Italia)

(n.r. Dacă ați mai juca 100 de meciuri, de câte ori aţi mai lua patru goluri cu ei?) Niciodată! Niciodată! Îți spun sincer, niciodată! Când am auzit că jucăm cu Rapidul, eu nu mai dormeam! Sincer, nu mai puteam să dorm. Mă trezeam noaptea din somn: „Bă, dacă pierdem cu Rapidul? Şi Rapidul joaca semifinală și noi nu mai jucăm!”

Te gândești că te întâlnești cu toţi oamenii pe stradă, cu toţi steliștii. Vin la tine acasă, vin peste tine. E mândria lor. Îmi pare rău că ne-am întâlnit! Mi-aș fi dorit să jucăm una din noi finală. Poate una din noi putea să joace finală lejer. Pfoaiii, ce, am făcut două ore. Două ore am făcut, ce nebunie pe drum, ce momente frumoase!

Reclamă

Sunt trăiri pe care nu poţi să le explici în cuvinte! Niciodată! Le trăiești atunci! Le trăiești, le simți și rămân acolo! Nu le-aș da pentru nimic, pentru că sunt momentele mele, sunt momentele echipei, sunt momentele suporterilor care au fost lângă noi și ne-au susținut. Și au fost alături non stop!”, a dezvăluit Bănel Nicoliţă, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Dani Coman, la 16 ani de la sfertul UEFAntastic

Dani Coman a apărat poarta Rapidului în celebrul sfert de finală din Cupa UEFA, cu Steaua. Chiar dacă au trecut 16 ani de atunci, fostul goalkeeper vorbeşte cu aceeaşi emoţie în glas despre cele două meciuri europene cu marea rivală, în urma cărora „roş-albaştrii” au obținut calificarea.

„A trecut extrem de mult, dar amintirile rămân. Le-am trăit din teren și au rămas intens în sufletele tuturor. Chiar l-am ascultat pe Goian, mi-a făcut plăcere să-l aud. Dar nu am înțeles exact, a zis că tot vedea steaguri roș-albastre. Eu vedeam numai alb-vișinii atunci pe stradă.

Reclamă 4 / 0/3

A fost o perioadă extraordinară, pe care orice jucător și-ar dori să o trăiască. Era o emulație extraordianară în jurul fotbalului și în jurul meciurilor. Jucătorii erau 100% capacitați la ceea ce se întâmplă în jurul fotbalului și în jurul echipei la care activau. Suporterii la fel, erau pătimași, erau pe străzi.

Exact cum spunea și Dorin (n.r. – Goian), de la hotel la stadion vedeam doar suporterii care scandau numele jucătorilor și cântau imnul Rapidului. Au fost momente extraordinare, pe care nu ai cum să nu ți le reamintești și să le retrăiești”, a povestit Dani Coman, în exclusivitate pentru AS.ro LIVE.

Atmosfera de la sfertul UEFAntastic, prin ochii lui Dorin Goian

„Când au trecut 16 ani? Eram deja în autocar, aterizasem la Bucureşti, pe Băneasa, veneam pe stadion, atunci s-a tras la sorţi. Nu ştiu dacă a fost bucurie, a fost o presiune fantastică şi pe noi, şi pe adversari.

Nu ştiu dacă era mai bine să fi picat cu altcineva. Presiune mai mare decât cu Betis. Am jucat multe meciuri tari, dar, din punct de vedere al presiunii, a fost cel mai tare pe care l-am jucat”, a spus Dorin Goian, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și