Închide meniul

Căpitanul Rusiei refuză convocarea la echipa națională după războiul început de Vladimir Putin! Fotbalistul are rude în Ucraina

Alexandru Ivan Publicat: 15 martie 2022, 16:59 / Actualizat: 15 martie 2022, 18:02

Reclamă
Căpitanul Rusiei refuză convocarea la echipa națională după războiul început de Vladimir Putin! Fotbalistul are rude în Ucraina

Artem Dzyuba e căpitanul naționalei Rusiei

Profimedia

Căpitanul primei reprezentative nu a fost convocat pentru următoarele meciuri ale Rusiei, de la sfârşitul lunii martie, din cauza „situaţiei dificile din Ucraina”, unde locuiesc rude ale jucătorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Artem Dzyuba refuză convocarea la naționala Rusiei

„Având în vedere situaţia dificilă din Ucraina, unde locuiesc mulţi membri ai familiei sale, Artem şi-a cerut scuze şi a cerut, din motive familiale, să nu fie convocat. Am convenit să pătrăm legătura şi îi voi urmări îndeaproape următoarele evoluţii cu Zenit”, a explicat Valeri Karpin, într-un interviu publicat pe site-ul web al Federaţiei Ruse de Fotbal, conform news.ro.

După invadarea Ucrainei de către forţele armate ruse, FIFA a decis să excludă Rusia din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială din 2022, programat la sfârşitul lunii. Federaţia Rusă de Fotbal a contestat această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a solicitat ridicarea excluderii până la judecarea pe fond a speţei. TAS trebuie să se pronunţe curând în această speță.

Orice s-ar întâmpla, lotul se va reuni în perioada 21 – 27 martie, potrivit selecţionerului.

„Programul exact al stagiului de pregătire, precum şi meciurile amicale este în curs de elaborare şi va fi publicat ulterior. Aşa cum făcusem deja, din motive logistice, am luat decizia de a nu chema jucătorii care evoluează la cluburi europene pentru acest stagiu”, a mai spus Valeri Karpin.

Reclamă

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Artem Dzyuba, scandal uriaș cu un fotbalist ucrainean

Vitaliy Mykolenko, fundașul ucrainean de la Everton, l-a distrus în mediul online pe Artem Dzyuba. Atacantul lui Zenit și al naționalei Rusiei nu a oferit vreo reacție cu privire la războiul iscat de țara sa, la ordinul lui Vladimir Putin. Lipsa de atitudine din partea căpitanului naționalei Rusiei și a colegilor săi l-a înfuriat la culme pe tânărul Mykolenko.

În timp ce tu, nenorocitule, rămâi tăcut alături de ceilalți colegi din echipa națională, civili sunt omorâți în Ucraina. Vei fi închis în temniță pentru restul vieții și, cel mai important, pentru restul vieții copiilor tăi. Și pentru asta mă bucur”, a scris Vitaliy Mykolenko, pe contul de Instagram.

Răspunsul lui Dzyuba a venit pe rețelele sociale. „Dzyuba, răspunde-i băiatului ăla de la Everton că vorbește cam mult acolo, la el, în Anglia„, i-a transmis un fan lui Artem Dzyuba. Golgheterul lui Zenit a avut o reacție fără menajamente. „Ei cam atât pot, să vorbească„, a fost răspunsul oferit de atacantul de 33 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Gestul făcut de Artem Dzyuba vine într-un moment în care se dau lupte dure la Kiev și Harkov. E deja o săptămână de când Vladimir Putin a început războiul, iar numărul victimelor crește într-un ritm accelerat. Rachetele rusești au lovit mai multe cartiere rezidențiale.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:35 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Echipa lui Gică Hagi, umilită de covăsneni în prima repriză 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY. Probleme pentru Leclerc 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor Vezi toate știrile
Citește și